torstai 6. maaliskuuta 2014

Melkein kotona

... tosin ei vielä Kuopiossa, vaan Pallaksella. Varsinkin näin keväällä Pallas on niin hieno paikka, että tänne tullessaan tuntuu aivan kuin kotiin palaisi.

Poistuttuamme aamulla Hetasta ajelimme 957-tietä pitkin Vuontisjärvelle, hotelli Vuontispirtin lähettyville. Jätimme auton kansallispuiston pysäköintipaikalle ja lähdimme suksimaan Harrisaajon kautta Raattamaan kulkevaa rengaslatua. Vaikka olen jonkun verran hiihtänyt Pallaksen lähimaastossa, reitti oli minullekin vieras Saivojärvelle menevää osuutta lukuunottamatta.

Raattaman kierros olikin miellyttävän helppo lenkki. Tuuli oli aika navakka, mutta kun valitsimme kiertosuunnan sen mukaan, tuulesta taisi lopulta olla enemmän hyötyä kuin haittaa. Suurimman osan matkasta saimme hiihtää koskematonta latupohjaa pitkin vain muutama minuutti latukoneen jälkeen. Jumala Kyrönperän latuyhdistystä siunatkoon! Tosin kai sitä täytyy vähän itsekin tukea.

Vuotisjärveltä jatkoimme Pallakselle, jossa on tarkoitus viettää talviloman kaksi viimeistä vuorokautta. Juuri tällä hetkellä taivas on harmaa, mutta huomiseksi saattaisi olla luvassa auringonpaistetta! Pallastunturit ja aurinko on tyrmäävän hieno yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti