sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Huhtikuu

Kohta on huhtikuu. Tuo kuukausista kaunein; kun talvi on parhaimmillaan, mutta kesäkin jo melkein oven takana. Yritän silti olla liikaa ajattelemasta asiaa, koska muuten alan laskemaan päiviä ja tunteja.

Arkiset syyt ovat johtaneet siihen, että huhtikuussa tulee usein reissattua yksin. Toisaalta välillä on ihan mukavaa, kun ei tarvitse miettiä muiden aikatauluja, eikä tehdä kompromisseja minkään asioiden suhteen. Kun lähtee liikkeelle, on hetken vapaa aikatauluista ja ympäröivän maailman toiveista.

Olen viime päivinä tuijotellut Google Mapsia ja ihmetellyt varsinkin Tyynenmeren pieniä saaria (Cookinsaaret, Uusi-Kaledonia, Ranskan Polynesia, ...). Niissä on jotain viehättävää. Ehkä se on verrattain rauhallinen elämänmeno yhdistettynä jokseenkin länsimaiseen elämäntapaan.

Tyynimeri saa kuitenkin vielä odottaa. Voi olla, että ensimmäisen maanjäristyksen jälkeen Pohjoismaat näyttäisivät taas parhaalta paikalta koko universumissa. Toisekseen, suksien voiteluun liittyvä tietotaitoni olisi Fiji-saarilla täysin hyödytöntä. Lienee siis paras suunnata Lappiin, kuten aina ennenkin.

Pääsiäisen vuosivaihtelu hankaloittaa huhtikuisia lomasuunnitelmia. Helpointa on, jos pääsiäinen on mahdollisimman aikaisin. Tällöin kaikenlaiset turistihässäkät loppuvat hyvissä ajoin, ja majoitustakin on pyhien jälkeen tarjolla kohtuulliseen hintaan.

Tänä vuonna pääsiäinen osuu melko myöhäiseen ajankohtaan. Yhtälöä monimutkaistavat myös Sami Ski Race ja Lapponia-hiihto, jotka tyypillisesti ajoittuvat huhtikuun alkuun. En haluaisi olla liikkellä samaan aikaan massojen kanssa, koska silloin majoituksen löytäminen voi olla hankalampaa, ainakin Länsi-Lapissa.

Sami Ski Race 2014 järjestetään 29.3. Vaikka tapahtumalla ei liene mitään tekemistä hotelli Pallaksen kanssa, Pallaksen 1hh-retkeilyhuoneen hinta on tuohon aikaan 196 €/vrk (nettikauppa). Siis retkeilyhuone, jossa ei edes ole suihkua! Järjestetäänkö Pallaksella samaan aikaan jotain MM-kisojakin?!

Oli miten oli, yhtälössä on vielä jonkun verran säätämistä. Onneksi huhtikuun sää yleensä suosii hiihtäjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti