sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Jälkipöhinät

Kotiinpaluu viikon loman jälkeen tuntuu vähän karulta. Keväällä olisi kiva reissata enemmänkin, vaikka kroppa tuntuukin muutaman hiihtopäivän jälkeen hiukan väsyneeltä. Pidempi loma ainakin mahdollistaisi sen, että hiihtämisen lomassa voisi viettää lepopäiviäkin.

Suuremmilta hiihtolomaruuhkilta vältyttiin, vaikka Ylläksellä väkeä olikin melko runsaasti. Tuntui silti mukavalta viettää osa lomasta pienemmissä Hetan kaltaisissa paikoissa, joiden tunnelma on enemmän omaan mieleeni.

Olen tähän asti pitänyt hiihtolenkeillä mukanani Samsung Xcover 271:tä. Se ei säiky lunta eikä pakkasta ja on aika näppärän kokoinenkin. Lisäksi puhelinta voi käyttää hansikkaat kädessä, mikä ei ole itsestään selvää uudempien kosketusnäytöllisten puhelimien kohdalla.

Pieni suunnitteluvirhe laitteeseen kuitenkin sisältyy: valokuvien ottaminen 271:llä on helppoa vain puhelimen ollessa pystyasennossa. Jos haluaa ottaa vaakasuuntaisen kuvan, OK-nappiin on huomattavasti vaikeampaa osua hansikkaat kädessä.

Nyt päätin viimein testata, toimisiko uudempi Samsung Xcover 2 myös talviretkillä. Kosketusnäyttö ainakin totteli hiihtokäsineitä riittävän hyvin. Pieni kiusa on se, että suurehkon näytön pintaa saa alituiseen kuivata, jos puhelinta säilyttää hiihtotakin taskussa tai vyölaukussa. Lisäksi näytön kirkkaus täytyy aurinkoisena päivänä asettaa lähelle maksimia, mikä lisää virran kulutusta, mutta tämä ei ole yhden päivän hiihtolenkeillä ongelma.

Toinen hiihtoretkeilyyn liittyvä kokeiluni koski viime kesänä hankkimaani Osprey Talon 33 -reppua. En Talonia ensi kerran testattuani ollut siihen täysin tyytyväinen, mutta arvelin tuolloin, että se saattaisi toimia hiihtokäytössä paremmin.

Päivähiihtoreppuna Talon onkin varsin mukava. Se on kevyt selässä, ja taipuva selkäosa joustaa sopivasti varsinkin tasatyöntöä lykittäessä. Kapean mallin ansiosta myös sauvakädet mahtuvat liikkumaan hyvin.

Toisaalta Talonin pakkaamiseen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Itse huomasin tämän sulloessani reppuun kahta taskuunsa pakattua untuvatakkia. Jos pötköt asetti repun pohjalle poikittain - mikä olisi tilankäytön puolesta optimaalisinta - selkäosa pullotti ikävästi. Kun takit asetteli pystyasentoon, reppu tuntui paremmalta selässä, mutta muiden tavaroiden pakkaaminen oli hankalampaa.

Nyt vaan odotellaan huhtikuuta ja toivotaan, että säät edelleen suosivat ja lunta riittää hiihdettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti