sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Voidellen sotaan

Kesälomakausi jatkuu, onpa kiva taas päästä tien päälle! Matkakohteiden valinta tosin tuottaa jälleen päänvaivaa, mutta ainahan sitä on jotain keksitty.

Tällä kertaa halusimme pelata varman päälle ja lähdimme loman alkajaisiksi Kuhmon suuntaan. Yksi lomaan liittyvistä teemoista oli, että voisimme kiertää katsomassa retkikartta.fi:stä löytyviä nähtävyydeksi merkittyjä kohteita.

Koska minä ajan autoa, minä myös viime kädessä päätän, mihin mennään. Välillä tuntuu siltä, ettei vaimo aina arvosta reittivalintojani. Lähinnä siksi, että omat suosikkikohteeni sijaitsevat usein sellaisilla seuduilla, missä liikkuu eläimiä. Mitä isompia, sen parempi.

Vaimokin jossain määrin tykkää eläimistä, mutta ei oikein siedä karhuja. Tai sietää on ehkä väärä sana, mutta suotavaa joka tapauksessa olisi, jos karhuja ei liiemmin näkyisi.

Madaltaakseni retkikohteisiin liittyvää kynnystä päädin voidella vaimoa Citymarketista ostamani voimajuoman avulla. Arvelin, että pieni herkku ennen retkeä nautittuna vie turhat ajatukset pois ja muutenkin keventää askelta.


Juoma on kuulemma hyvää, vaikka joku toisen niminen tuote olisi ehkä soveltunut tarkoitukseen paremmin.

Nurmeksen ohitettuamme päädyimme ensi alkuun Petranpolulle. Erkanimme 75-tieltä Kaunistontielle, jota pitkin pääsee Koiravaaran ja Honkavaaran välimaastoon. Tie ei ollut sorateiden aatelia, mutta onneksi lomalla ei ole kiire.

Kävimme kääntymässä Honkavaaran ja Kaivoslammen laavuilla. Ensin mainittu oli aavistuksen hyttysherkällä paikalla, mutta pieni taistelu toisaalta kuuluu tähän lajiin.


Olin jo ennen matkaa huomioinut, että pureviin ja pistäviin hyönteisiin kannattaisi jotenkin varautua. Ostinkin Stadiumista kevyen juoksutakin, jossa on huppu.


Takki ei vaikuta erityisen laadukkaalta, mutta hyttysiltä se suojaa hyvin. Oikeastaan niin hyvin, että ostin myöhemmin toisenkin samanlaisen takin, isomman vain ja eri värisen. Kävi nimittäin ilmi, että normaalisti käyttämäni M-koko on kulkiessa vähän pieni, koska reppu rajoittaa takin liikettä, eikä kangas juurikaan veny.

Kun alle pukee vain verkkopaidan, takkia voi käyttää parinkymmenen asteen lämpötilassakin. Verkkopaidan kanssa takkia ei toisaalta voi riisuakaan, koska turhapuroefekti saattaisi häiritä vastaantulijoita.

2 kommenttia:

 1. Käytän kuumalla säällä hyttystakkina reilunkokoista R-Collectionin huppuanorakkia. Ilma kiertää hyvin eikä hyttyset pure kankaan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huppu on tosiaan hyvä hyttyssuoja, vaikka se kesällä vähän lämmittääkin.

   Kehuin tuossa omaa takkiani, mutta vaimon hankkima vastaava naistenmalli ei ollut yhtä kelpo. Siitä nimittäin irtosi uutena aika paljon (aniliininpunaista) väriä, joka värjäsi muita vaatteita. Jostain syystä omassa punaisessa takissani ei ollut tätä ongelmaa.

   Poista