maanantai 16. heinäkuuta 2018

Makeaa elämää

Hankin viime kesänä Norjasta Nugatti-merkkistä pähkinäsuklaalevitettä, joka onkin ollut retkikäytössä mainio tuote. Toisin kuin vaikkapa juusto, se ei heti tykkää huonoa, vaikka ulkona olisi lämmintäkin. Lisäksi tuubista tuotetta on verraten helppo levittää leivän päälle tai sämpylän väliin.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin on käynyt Nugatti-tuubeillekin. Parasta ennen -päiväys meni itse asiassa ohi jo aiemmin, mutta muutama kuukausi sinne tai tänne ei tuntunut vaikuttavan tuotteen laatuun.

Harmikseni en ole löytänyt samanlaisia tuubeja Suomesta. Sittemmin kuitenkin bongasin Prismasta kilpailevan yrityksen Nutella-suklaalevitettä.

Levitettä myydään samanlaisissa yksittäispakkauksissa kuin mihin voi tai margariini on tapana pakata. Tuubiin verrattuna ratkaisu ei vaikuttanut yhtä kätevältä, mutta ostin niitä silti, koska muutakaan ei ole aikoihin ollut tarjolla.


Lyhyen kokeilun perusteella sanoisin, että maultaan molemmat tuotteet ovat hyviä; olkoonkin, että oikea makeuttamaton pähkinävoi olisi vielä parempaa. Rasiatyylinen pikkupakkaus ei sen sijaan ole retkioloissa käytännöllinen.

Tarkoitus tietysti on, että tuote kaivetaan pakkauksesta veitsellä tai muulla välineellä. En kuitenkaan haluaisi pitää sellaista mukana, enkä varsinkaan olla jatkuvasti puhdistamassa sitä.

Niinpä olen päätynyt dippaamaan leipää levitteeseen, mutta sekään ei ole kätevää, koska pieni ja kulmikas rasia on vaikea kaapia puhtaaksi. Lisäksi homma on vaarallisen sotkuista.

Avattu pakkaus myös vetää hyönteisiä puoleensa magneetin lailla. Ja senhän arvaa, miten hyttyselle käy, jos yksikin sen jaloista tarttuu suklaalevitteeseen.

Toivon siis yhä löytäväni Nugatti-tuubeja jostain. Onneksi Nutella-rasioita voi hätätilassa käyttää hyönteisansana, mikä tarjoaa mahdollisuuden luopua hyttyssavuista ja muista myrkyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti