torstai 8. elokuuta 2013

Sinisiä ajatuksia

Kieverrysjärviltä poistuttuamme ajelimme Kuhmoon, jossa majoituimme Hotelli Kalevalaan. Matkasuunnitelman ollessa vielä avoin päätimme viipyä Kuhmossa kaksi yötä, mikä samalla mahdollisti kiireettömät vierailut sekä luontokeskus Petolaan että talvisotamuseoon.

Koska aikaa oli runsaasti, ehdimme myös lenkkeillä ja juosta muun muassa Harakkasaareen, johon pääsimmekin ihan kuivin jaloin. Kartoista ja ilmakuvista päätelleen tämä ei aina ole mahdollista, koska veden ollessa korkeammalla matala niemi jää osittain sen alle. Hieno paikka joka tapauksessa.

Kuhmosta lähdettyämme päätimme seuraavaksi tutustua Siniseen polkuun. Koska ajatus oli samana iltana ehtiä Hossaan, jouduimme hieman rajoittamaan retkemme pituutta. Niinpä ajoimme autolla Kapustavaaran pysäköintipaikalle tarkoituksenamme patikoida Särkkäjärven ympäri. Sinisen polun Liminsärkältä lähtevään alkuosaan voisimme tutustua joskus myöhemmin.

Särkkäjärven polku ei ollut ihan meille mieluisinta maastoa. Myötäpäivään kierrettäessä reitti kulkee aluksi kauniilla harjulla, mutta tämän jälkeen maisema muuttuu metsäiseksi, eikä erityisemmin tarjoa silmänruokaa. Ehkä Liminsärkkä olisi sittenkin ollut parempi lähtöpaikka, kuten Hotelli Kalevalan virkailija meille ehdotti? Särkkäjärven laavu nuotiopaikkoineen oli kuitenkin kivalla paikalla, ja siinä oli hyvä retken jälkeen syödä eväitä.


Emme edelleenkään onnistuneet näkemään isompia eläimiä, edes riistalintuja. Pikemminkin kiinnitimme huomiota siihen, ettei hirvenpapanoitakaan ollut missään, vaikka niitä yleensä saa poluilla kulkiessaan väistellä tämän tästä. Voi toki olla, että eläimet näkivät meidät, ja päättivät siksi olla hiljaa ja pysytellä piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti