sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kausi jatkuu

Ei ole ihan jokakeväistä se, että Kuopiossa pääsee vielä huhtikuussa hiihtämään hyvillä hankiaisilla. Usein käy niin, että useita päiviä kestävä leuto sää pehmentää lumen ja jään sohjoksi, joka jäädyttyäänkään ei ole miellyttävää hiihtää. Sama näytti toistuvan tänä keväänäkin, mutta viime päivien kylmä sää on jatkanut hiihtokautta mukavasti. Kaikki eivät tietysti talvesta tykkää ja odottavat ja lämpimiä kelejä, mutta kyllä se kesäkin sieltä tulee, ja sulaa maata saadaan taas katsella puolen vuoden ajan.

Luisteluhiihtäjälle hetkellinen takatalvi on hieno juttu. Järven jäällä oleva hanki on nyt kovaa ja kantaa hiihtäjän hyvin, ainakin aamupäivällä. Mutta vähitellen täytyy alkaa miettimään alla olevan jään kestävyyttä, kuten oheinen Pölläkänlahden suulta otettu kuva antaa ymmärtää.

Tein tänä viikonloppuna pari hiihtolenkkiä Kallavedellä sellaisissa paikoissa, joissa en ollut ennen käynyt. Kun ei kesällä veneile, kaupunki näyttää järveltä tarkasteltuna todella vieraalta. Myös itselle tuttujen lahtien ja poukamien tunnistaminen on kauempaa katsottuna vaikeaa. Tästä syystä vaihdoinkin latukartan Google Mapsista tulostamaani karttaan, josta järvialue lukuisine saarineen erottuu paremmin.

Vaikka olen asunut Kuopiossa yli 20 vuotta, en ole koskaan käynyt esimerkiksi Hietasalossa. Saaren ympäri hiihtäessäni mietin, että olisi mukavaa, jos voisi saaret voisi kesälläkin tavoittaa yhtä helposti. Ilman venettä, siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti