tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kevätlomailua osa III

Aurinkoinen sää taitaa nyt illalla olla vaihtumassa pilvisempään suuntaan. Ehkä se on vaan hyvä, koska naamatauluni ei (aurinkovoiteesta huolimatta) taitaisi sietää paistetta juurikaan enempää. Tosin täytyyhän UV-säteilyä varoa pilviselläkin säällä; ainakin, jos ei ihan lumipyryssä hiihdä.

Myös silmien suojaaminen on tärkeää. Jos käyttää silmälaseja, asiassa on omat ongelmansa. Vaihtoehtoja ovat lähinnä:

1) Linssien päälle asennettavat aurinkolinssit (ns. aurinkoklipsit)
2) Omien silmälasien päällä pidettävät kehykselliset aurinkolasit (aika suuret siis)
3) Erilliset aurinkolasit omilla vahvuuksilla

Ensimmäinen vaihtoehto on ehkä helpoin, mutta jos omat linssit ovat pienet, aurinkolinssit eivät suojaa silmiä sivusta tulevalta hajavalolta. Lasien päällä pidettävät aurinkolasit suojaavat paremmin, mutta eivät ole kovin mukavat. Erilliset aurinkolasit taas ovat teoriassa parhaat, mutta usein niiden kaveriksi tarvitaan kuitenkin tavalliset lasit.

Itse olen toistaiseksi käyttänyt klipsejä, vaikka mukana ovat usein myös 2-kohdassa mainitut aurinkolasit. Karu totuus kuitenkin on, että jos kehykselliset lasit asentaa omien lasien päälle ja vetää vielä pipon päähän, lopputulos ei mairittele. Ja vähän huonosti isot sangat pipon alle mahtuvatkin.

Kilpisjärveltä aamulla poistuttuani ajelin Hettaan, jossa majoittaudun erinomaisen mukavaan Hetan Majataloon. Saatuani huoneen lähdin hiihtämään Ounasjärven yli. Sammalvaaraan menevä latu houkutti, mutta olin kaavaillut tälle päivälle hiukan lyhyempää lenkkiä, joten jatkoin Pyhäkeron kahvilan suuntaan.

Parin kilometrin jälkeen saavuin Rautulammelle menevän reitin risteykseen. En ollut koskaan käynyt Rautulammella, latu näytti oikein hyvältä, eikä matkaakaan ollut kuin kolmisen kilometriä, joten otin uudeksi suunnaksi Rautulammen. No, sinne päästyäni olin kuitenkin Sammalvaaran ladulla, joten lopulta hiihtelin Postitupajärven kautta Pyhäkerolle. Hieno reitti, tosin Postitupajärveltä alkava nousu oli aika uuvuttava.

Päivittäiset hiihtolenkit alkavat hiukan tuntua väsymyksenä kropassa. Illalla ei oikein jaksa valvoa, mutta nukkumaankaan ei viitsisi kovin aikaisin mennä, koska se johtaisi vain tarpeettoman aikaiseen heräämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti