lauantai 7. toukokuuta 2011

Haaveilua

Makaan sohvalla, olen väsynyt. Kai sitä joskus saa laiskotellakin; olkoonkin, että yleensä torjun väsymystä pakottamalla itseni ulos ja liikkeelle.

Tuleva kesäloma vilkkuu jo mielessä. Kovin tarkkoja lomasuunnitelmia ei ole, mutta olen huomannut ajattelevani muutamia paikkoja enemmän kuin muita. Nimittäin näitä:

1. Muotka. Tunnen Muotkatuntureita kohtaan samanlaista kutsumusta kuin joka lopulta johdatti minut Kevolle. Ehkä se johtuu maantieteellisestä läheisyydestä ja samankaltaisista maisemista.
2. Abisko. Täältä on helppo lähteä liikkeelle ja erilaisia rengasreittivaihtoehtojakin on runsaasti. Enkä varsinaisesti vierasta Kungsledeniäkään, vaikka paljonhan siellä on kulkijoita.
3. Sarek. Viime kesän Stora Sjöfallet -vierailusta jäi sen verran hampaan koloon, että täytyhän tänne vielä palata. Tietty aikaa täytyy varata enemmän, koska jo Sarekiin patikointikin vie päivän tai pari.
4. Jämtland. Sylarna, Helags,... Tätähän voisi melkein kutsua etelän lomakohteeksi! Oikeastaan olen hiukan kateellinen ruotsalaisille, kun heillä on tällaisia maastoja keskellä maata.

Eihän näitä kaikkia kohteita ehdi yhdessä kesässä käydä läpi eikä ole tarkoituskaan. Ajattelen niin, että kun vielä on nuori ja terve, kannattaa käydä läpi sellaisia kohteita, joihin ei pääse kuin kävellen. Jos vanhempana jalka ei enää nouse yhtä kevyesti, voi sitten keskittyä helpompiin turistikohteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti