sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Vaikeuksia

Bloggerin otsikkokuvan latausmekanismi on jotenkin rikki.  Yritin vaihtaa otsikossa olevan kuvan, mutta se ei enää skaalaudu oikean kokoiseksi, jos kuvan haluaa näkyvän otsikkotekstien (blogin nimi + kuvaus) alla.

Jos kuvan asettaa otsikkotekstien päälle, se näkyy oikein, mutta sitten tekstit puuttuvat.  En juuri nyt tiedä, mitä asialle voisi tehdä, joten täytynee odotella hetki.

EDIT: Bloggeriin näyttää tosiaan tulleen muutoksia, jotka aiheuttavat yllä mainitun pulman.  Kiersin ongelman liimaamalla otsikkotekstit itse kuvaan, jolloin niitä ei ole pakko syöttää ylätunnisteen asetuksiin, ja kuvan voi antaa olla "Otsikon ja kuvauksen tilalla".

Tällöin tosin uudeksi ongelmaksi muodostui se, että kuvaan lisäämäni tekstit näyttivät blogissa kovin suttuisilta, vaikka kuvankatseluohjelmalla tarkastellen kaikki oli kunnossa. Tästä pääsin eroon niin, että latasin otsikkokuvan väliaikaisesti tavallisen blogitekstin sekaan, jolloin pääsin muuttamaan kuvan kokoa (Keskikokoinen -> Suuri).  Kun tämän jälkeen kopioin kuvan url-osoitteen blogitekstin html-koodista ja liimasin sen blogiteeman html-koodissa olevaan ylätunniste-komponentin koodiin, epätarkkuus katosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti