perjantai 1. elokuuta 2014

Liikkeelle

Kun kesäloma alkaa kolmannen kerran, tunne ei ole enää yhtä väkevä kuin kesän alussa, mutta eipä asiassa silti ole valittamista. Nyt lomaa on vain viikko, joten kuuhun asti ei keritä, mutta Suomen ja Ruotsin pohjoisosat ovat kuitenkin kantaman sisällä.

Valinta taidetaan tällä kertaa tehdä seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  1. Nikkaluokta (useamman päivän vaellus)
  2. Itä- ja Pohjois-Suomi (useita pienempiä kohteita)

Nikkaluokta ja Kebnekaisen seutu olisi kohteena kiinnostava, koska siellä emme ole toistaiseksi käyneet. Toisaalta kuljettavaksi kaavailtu reitti (Nikkaluokta - Vistas - Nallo - Sälka - Singi - Kebnekaise - Nikkaluokta) on viikon aikataulu huomioiden hieman pitkä. Sen ehtii mennä, mutta mihinkään muuhun ei sitten jääkään aikaa.

Voi olla, että kakkosvaihtoehto vetää pidemmän korren. Viime kesänä ajelimme hissukseen itärajaa pitkin, mikä oli aika mukavaa. Retkikartta.fi -palveluun näkyy ilmestyneen uusia päiväretkeilyyn soveltuvia kohteita, joita voisi matkan varrella käydä läpi. Ja Sattasvaarakin odottaa edelleen kiipeämistä... En tiedä, miksi se töppäre kiehtoo niin.

On epäselvää, millainen hyönteistilanne Pohjois-Suomessa tällä hetkellä on. Hyttysten kanssa kyllä pärjätään, mutta mihinkään mäkärätappeluun emme Kevon reissun jälkeen halua osallistua. Heinäkuun alku taisi tosin tältä osin olla poikkeuksellisen hankalaa aikaa, koska asia päätyi iltapäivälehtiin asti. Tapasimmekin Suohpášájalla kyseisen vaellusporukan jäseniä, joten uutinen helikopterioperaatiosta ei sinänsä tullut yllätyksenä.


Tämän matkan alkajaisiksi ajelimme Vuokattiin, jossa majoituimme Hotelli Vuokattiin.  Hotelli on uudehko, joten kaikki perusasiat ovat hyvällä tolalla. Todennäköisesti hiihtokaudella vilskettä on enemmän, mutta näin kesäaikaan paikka on mukavan rauhallinenkin. Tänne on helppo tulla uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Oulu-Pudasjärvi -akselilla oli viime viikolla paarmakausi pahimmillaan. Ehkä pohjoisempana jatkuu vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme ole reilussa kahdessa päivässä edes ehtineet kovin pohjoiseen... Parhaillaan olemme Rukalla, mutta tähän mennessä paarmoista sen enempää kuin muistakaan lentävistä hyönteisistä ei ole ollut suurempaa haittaa. Puolangan paikkeilla sentään oli vähän hyttysiä, mutta ei tuskaksi asti.

      Pohjoisempaa on kuulunut rohkaisevia uutisia, joiden mukaan mäkärät olisivat häipyeet ainakin Pallaksen suunnalta. Se olisi kyllä hienoa!

      Poista