lauantai 7. syyskuuta 2019

Pullonavaajamies

Jos ulkona paistaa aurinko, sitä muuttuu sisällä istuessaan jotenkin levottomaksi. Tiilikkajärven retkestä ei ollut aikaakaan, mutta taas tuntui siltä, että pitäisi mennä jonnekin.

Kun en keksinyt muutakaan tekemistä, otin kameran mukaani ja lähdin lompsimaan kadulle. Hetken harhailtuani päädyin kävelemään kohti Saaristokaupunkia.


Kaupungissa oli aluksi vähän outoa kulkea. Ehkä tämä johtui siitä, että olen koko kesän liikkunut soilla ja metsissä. Minulla oli reppu selässä, joten keho kai oletti, että ympärillä olisi hiljaista ja rauhallista.


Mutta ei ollut, vaikka yllä oleva, melko pitkän odotuksen jälkeen otettu kuva antaisikin niin ymmärtää.

Kävelijöiden ohella vastaan tuli autoilijoita, pyöräilijöitä, potkulautailijoita, mopoilijoita, moottoripyöräilijöitä ja kaikkea, mitä nyt kaupungissa ylipäänsä liikkuu. Lisäksi vesillä näkyi ainakin soutuveneitä, moottoriveneitä, purjeveneitä, laivoja, vesiskoottereita ja sup-lautoja.


Aluksi hulina vähän ärsytti, mutta kun siihen tottui, asia ei suuremmin häirinnyt. Oli oikeastaan mukava kulkea reittejä, joita en aiemmin edes ollut mennyt kävellen. Hitaasti edeten tutusta kaupungistakin löytää uutta ja mielenkiintoista.


Jossain kohtaa kuulin takaani äänen, joka selvästi tavoitteli minua.

Anteeksi, mahtaisikohan sinulla olla pullonavaajaa?

Kysymys hämmensi minua, ja aloinkin miettiä, miten fillarilla liikkunut nuori tyttö päätyi kyselemään asiaa juuri minulta, viisikymppiseltä setämieheltä.

Tarkasteltuani asiaa objektiivisesti minun täytyi myöntää itselleni, että omaan mittariini on jo kertynyt jonkin verran kilometrejä. Minä näytän mieheltä, jolla on aina pullonavaaja mukana, ehkä yöpöydälläänkin.


No, Saaristokatu saarineen ja siltoineen ainakin on hieno. Kaipa senkin rakentamista aikoinaan vastustettiin, mutta on hyvä, että tie saatiin aikaiseksi.Loppumatkasta kävelin keväällä avatun Saana-elämyskeskuksen ohi.


En totta puhuen edes muistanut, että tällainenkin paikka on olemassa. Sen nimikään ei ensisilmäyksellä avautunut minulle. Saana? Miksi ei Halti, tai vaikkapa Ropi?


Muutaman sekunnin jälkeen tajusin nimeen liittyvän ajatusleikin, mutta kun on asunut Kuopiossa 30 vuotta, olisi ehkä pitänyt pystyä parempaan. Tällaiset pienet asiat ovat niitä, jotka erottavat alkuperäisasukkaat junantuomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti