sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Riskien hallintaa

Lomamatkoilla tulee aika usein yövyttyä hotelleissa. Lähinnä helppouden vuoksi, mutta toisaalta myös siksi, että tällöin jää enemmän aikaa itse lomailuun.

Vieraissa lakanoissa yöpymiseen liittyy kuitenkin myös riskejä. Niiden välissä voi vaania epämiellyttäviä yllätyksiä, kuten esimerkiksi luteita.

Itse olemme onneksemme välttyneet sellaisilta, mutta tuttavaperheelle kävi huonommin. Asian etenemistä ei ollut mukava seurata.

Vaikka ilmiö ei ennestäänkään ollut vieras, siihen on tämän jälkeen kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Luteiden puremathan eivät ole erityisen vaarallisia, mutta ei niitä kukaan halua matkoiltaan kotiinsa kantaa. Syöpäläisten hävittäminen on paitsi hankalaa myös verraten kallista.

Olemmekin ottaneet tavaksi syynätä hotellihuone tarkasti ennen majoittumista. Varsinkin sängyt ympäristöineen on syytä tarkastaa (lampun kanssa) ennen kuin tavaroitaan alkaa levittelemään huoneeseen. Tehtävän helpottamiseksi löytyy netistä varsin kattavia ohjeita.

Toisaalta on hyvä tiedostaa, että huolellinenkaan tarkastus ei välttämättä riitä, koska jotain voi aina jäädä huomaamatta. Tästä syystä lattialla ei kannata säilyttää mitään, vaan matkatavarat on parempi nostaa ylemmäs.

Omat tavarani kulkevat lähes poikkeuksetta repuissa. Ne on helppo ripustaa vaatenaulakkoon, jos sellainen on tarjolla, mutta aika usein hotellihuoneesta löytyy vain henkareille tarkoitettu tanko.

Tällöin on hyödyksi, jos matkassa on mukana vaaterekkiin kiinnitettäviä koukkuja, joihin reput saa roikkumaan. Itse olen hankkinut muutamia Sini-merkkisiä koukkuja, jotka ovat riittävän tukevia vähän isommallekin repulle.

Toki luteisiin voi törmätä muuallakin kuin hotellihuoneessa, mutta hiukan vaivaa näkemällä riskejä voi ainakin pienentää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti