tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kilpisjärven ihme

Epätietoisuus lomamatkan jatkosta kalvoi mieltä. Eihän sitä lomalla jokaista minuuttia tarvitse etukäteen suunnitella, mutta jonkinlainen käsitys suunnasta olisi hyvä olla.

Aamulla Pallaksella heräsin siihen, kun minua taas puhuteltiin.

- Ismo, herää, sinun täytyy lähteä Kilpisjärvelle!

- Siis mitä, häh, Kilpisjärvelle? Sinne juoppojen norjanlappalaisten keskelle?

- Kyllä vaan. Enkä käyttäisi heistä tuollaista nimitystä. Pohjimmiltaan he ovat vain... No, vähän eksyksissä.

- Mutta Kilpisjärvellehän on luvassa röppöistä säätäkin, minä tarkastin ennusteet juuri eilen. Lunta ja räntää!

- Tämä on ihan järjestettävissä oleva asia.

- No entäs ne pilkkikisat? Kilpisjärvellähän on vappuna joku suuri pilkkitapahtuma, johon odotetaan tuhansia osanottajia. Sanovat, että koko Käsivarrentie on mustanaan asuntovaunuja.

- Sinä ehdit sieltä pois ennen kuin tapahtuma alkaa. Kilpisjärvessä on sitä paitsi vielä metri jäätä. Sellaista on ikävä kairata, moni tulee pettymään.

- Ahaa. Mutta yksi juttu vielä: Kilpisjärvellä on aika paljon moottorikelkkailijoita. Voisiko sille tehdä jotain?

- Hmm... Asiahan on niin, että moottorikelkka on saatanan keksintö. Aion kyllä aikanaan ratkaista ongelman, mutta se hetki ei ole vielä koittanut.

- Tuskin maltan odottaa.

Sitten ääni vaikeni. Itse menin aamupalalle ja tarkistin netistä sääennusteet. Ja toden totta, Kilpisjärven tuorein ennuste parille seuraavalle päivälle näytti todella hyvältä:


Pakkasin tavarat autoon ja suuntasin kohti Muoniota ja sieltä edelleen Kilpisjärvelle. Olin tänään ajatellut pitää lepopäivän, mutta perille päästyäni tein kuitenkin lyhyen hiihtolenkin Salmivaaran ympäri. Aurinko paistoi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti