perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vähän parempaa korppua

Edellisessä blogikirjoituksessa kehumani näkkärin tyyppi jäi hiukan avoimeksi, joten selvitin sen nyt. Kyseessä on saksalainen Dr Karg's -merkkinen täysjyvänäkkileipä.

Prismassa paketti maksoi melkein neljä euroa, vaikka se sisältää vain kahdeksan palaa, joten kyseessä ei selvästikään ole Isä meidän -rukouksessa mainittu jokapäiväinen leipä. Ehkä niitä silti voi pakata retkireppuun paketin tai kaksi.

Leipä on tiiviimpää kuin tavallinen näkkäri ja paksumpaa kuin hapankorppu, joten se tuskin menee rinkassakaan aivan jauhoksi. Palasia on helppo mutustella sellaisenaan, mikä selittynee sillä, että niiden rasvaprosentti on 20%. Näkkileiväksi aika hyvin!

4 kommenttia:

 1. Täytyisipä käydä tutkailemassa Prisman hyllyjä: tuolla rasvaprosentilla leipien energiapitoisuuskin lienee sellainen, että viitsii mukanaan kantaa. Perusnäkkäriä en ole viime aikoina viitsinyt mukana pitää, murenee vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Dr Kargin juustoleivän energiapitoisuus näyttäisi olevan 455 kcal/100 g (tai 114 kcal/pala). Siis samaa luokkaa metvurstin kanssa!? Ja paketillinen vastaa isoa pitsaa. Jos leivästä muuten tykkää, eipä juuri tarvitse juustoa ja makkaraa kairaan kantaan.

   Erilaisia makuvaihtoehtoja taitaa olla enemmänkin kuin nuo aiemmin mainitsemani kaksi. Tiedä sitten, saako niitä kaikkia Suomesta.

   Poista
 2. Nyt on näkkäri koeajettu Päijänteen kansallispuistossa. Hyvin pysyi kasassa, vaikka aika kovaotteisestikin eväspussia rinkkaan välillä sulloinkin. Otan tätä leipää varmasti muulloinkin mukaani, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä... Dr Kargista on tulossa vakiovaruste omassa repussanikin. Harmi, ettei tätä näkkäriä ollut tarjolla kouluaikana! :-)

   Poista