sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vähän parempaa korppua, osa II

Kun nyt on näkkileivän makuun päästy, tutkitaanpa asiaa hieman lisää.

Halpa-Hallista löytyi tuote, jonka selvästikin kilpailee Dr Kargin valmistaman näkkärin kanssa. Kyseessä on norjalaisen Sigdal bakerin valmistama gourmet-näkkileipä, jota myydään kolmena eri makuna: speltti & kurpitsansiemen, yrtti & merisuola sekä ruis & speltti. Ilmassa on selvää Saksa-Norja -maaotteluhenkeä.


Norjalainen leipä maksaa Halpa-Hallissa saman verran kuin saksalainen Prismassa (karvan verran alle neljä euroa), mutta on kilohinnaltaan tätä edullisempaa. Voi selittyä ostopaikallakin.

Koska halusin verrata tuotteita keskenään, testasin molempia laboratorio-olosuhteissa. Siis omassa työhuoneessani, ovet ja ikkunat suljettuina, ilman mitään lisukkeita. Tai no olutta olin hieman varannut ihan vaan varmistaakseni, että testi etenee jouhevasti.

On vaikea sanoa, mikä Sigdal bakerin tuotteista maistuu parhaimmalta, koska kaikki kolme makuvaihtoehtoa ovat hyvin samankaltaisia. Pelkästään maistamalla ei välttämättä arvaa, mikä maku on kyseessä. Näkkäreiden rasvaprosentti on lupaavasti 23 - 26, mutta tästä huolimatta ne ovat hiukan kuivakan oloisia.

Rakenteensa puolesta saksalaiset ja norjalaiset leivät ovat yllättävän erilaisia. Siinä missä Dr Kargin leipä on hyvinkin kiinteän oloista, Sigdal bakerin leipä muistuttaa pikemminkin Ryvita-näkkäriä. Se on siis ohuempaa ja murenee helpommin, mikä ei ole retkiolosuhteissa eduksi (joskaan ei ylitsepääsemätön haitta).

Kenttäkokeet on tarkoitus tehdä lähiaikoina puolueettomalla maaperällä, mahdollisesti Ruotsissa. Niiden tulosta odotellessa lienee syytä julkistaa laboratoriotestin voittaja, joka on... Fuller's Golden Pride.

2 kommenttia:

 1. missä paikkakunnalla myydään? Haluaisin ostaa, koska sain sitä Hangon S-marketista, muualta en ole löytänyt. On erittäin hyvää.
  t. Marianna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Itse olen ostanut näitä leipiä ainakin Kuopiosta ja Kuusamosta. Etelä-Suomen kauppoja en ole viime aikoina kiertänyt, mutta jotenkin voisi olettaa, että Prismojen ja Halpa-Hallien valikoimat olisivat ulkomaisten tuotteiden osalta samankaltaiset ympäri maata.

   Poista