perjantai 20. kesäkuuta 2014

Jussinpäivänä

Sattasvaara jäi sitten vielä näkemättä. Aamulla Saariselällä satoi räntää, ja sadealue liikkui etelään kohti Sodankylää. Elättelimme edellisenä iltana toiveita, että ehtisimme Sattaselle ennen sateita, mutta tuuli oli meitä nopeampi. Vaaralla ei olisi ollut hehkeää.

Seuraavaksi yöksi oli tarkoitus pyrkiä Sallaan. Jos siellä olisi poutaa, voisimme pienesti patikoida Sallatunturin ympäristössä. Sade kuitenkin jatkui edelleen, ja kun paikallisessa majoitusliikkeessä ei olisi ollut tarjolla aamupalaakaan, päätimme jatkaa Rukalle asti.

Matkalla poikkesimme Hautajärven luontotalolla. Kahvia hörppiessämme huomasimme, että Karhunkierroksen varrella on Kanjonin kurkkaukseksi nimetty pienempi ympyrälenkki. Jostain syystä se on jäänyt meiltä havaitsematta, vaikka onhan noita karttoja tuijoteltu. Kurkkaus laitettiin To Do -listalle.

Rukan juhannus vaikuttaa mukavan rauhalliselta. Vesisade ja +5 C:n lämpötila ei ole ihan sitä, mitä ihminen keskikesän juhlalta odottaa, mutta toisaalta säätila on pykälää kesäisempi kuin mihin olemme edellisten päivien aikana tottuneet.

Huomenna ajelemme kotiin. Jos sade loppuu, koukkaamme ehkä matkalla Suomussalmen Kalmosärkän kautta. Paikalla on niin hieno nimi, että eipä tuosta enää tohtine pysähtymättä ohi ajaa.

Kesäloman ensimmäinen osuus alkaa kuitenkin olla takana. Toivottavasti seuraavalla kerralla keitellään hiukan lämpimämmän sään vallitessa.


2 kommenttia:

 1. Kanjonin kurkkaus kannattaa käydä kurkkaamassa. Jostain syystä Oulangan kanjonin hienot maisemat ovat jääneet vähälle huomiolle. Olisiko syynä että sijaitsevat Sallan puolella eikä Kuusamossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sama vika täällä; minultakin Karhunkierroksen pohjoispuoli on jäänyt vähän pimentoon. Onneksi Kanjonin kurkkaus on helppo toteuttaa, koska autolla pääsee sopivasti miltei reitin varrelle. Ja kai se Karhunkierroskin pitäisi joskus mennä - tämä on itselleni jonkinlainen musta piste.

   Itäisessä Suomessa on paljon hyvää. Tänään ajettiin myös Näränkään vievän risteyksen ohi...

   Poista