torstai 3. huhtikuuta 2014

Paluu Jerikselle

Parin Hetta-päivän jälkeen tie vei takaisin Jerikselle, jossa jo kertaalleen alkuviikosta majailin. Vielä eilen majoitusta tiedustellessani hotelli Jeris oli täynnä, mutta kenties perumisten tai keskenmenojen vuoksi yksi huone oli nyt vapaana. Vieläpä sama, jossa edellisellä kerrallakin majailin.

Jeris oli tälle päivälle optimaalinen kohde, koska torstaisin linja-auton iltapäivävuoron kyydissä pääsee Jerikseltä Pallakselle. Niinpä majoituttuani pakkasin reppuni ja nousin suksineni bussiin. Se vei minut vartissa Pallas-hotellille, josta olisi helpohko hiihtomatka takaisin Jerikselle.

Jotta meno ei olisi pelkkää alamäkeä, päätin kiertää ylimääräisen lenkin Keimiötunturin majan kautta. Lähdin taas pienen tauon jälkeen liikkeelle Kolleneilla, mikä oli tällä kertaa huono valinta. Yöllä oli tupruttanut muutaman sentin uutta lunta, joten latupohja oli koneen jäljiltäkin kohtalaisen pehmeä, eikä missään tapauksessa jäinen. Teräskantista ei siis ollut mitään iloa, päinvastoin.


Luistelusuksille olosuhteet olisivat olleet ihanteelliset, mutta Kollenien huono luisto teki menosta tervaista. Täytynee liimata niihin varoituslaput, jotta jatkossa muistan valita pehmeälle lumelle toiset sukset - tai sitten tehdä pitovoitelun, mitä välttelen viimeiseen asti.


Hiihdon aikana tein kummallisen havainnon. Olen koko lomamatkan ajan ihmetellyt sitä, miksi Samsung Xcover 2:n kosketusnäyttö ei nyt reagoi hiihtokäsineiden kosketukseen, vaikka se kuukausi sitten Nammalakurun reissulla toimi kun junan vessa. Olen tehnyt erilaisia kokeiluja (märät/kuivat hansikkaat, märkä/kuiva näyttö), mutta syy ei ole selvinnyt.

Tänään Keimiötunturin suuntaan hiihtäessäni yhtäkkiä huomasin, että pystyin ohjaamaan näyttöä hansikkaat kädessä. Ainoa yhdistävä tekijä kuukauden takaisella hiihtoreissulla ja tämän päivän lenkillä tuntuu olevan... Pallas.

Asia selvä, kosketusnäyttö tottelee hansikkaan kosketusta, kun ollaan riittävän lähellä Pallasta!

Vai voisiko olla, että ilmiölle löytyy sittenkin joku parempi selitys? Ilmanpaine? Lämpötila?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti