sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Luovutan

Tuijotin koko pääsiäisviikon sääennustuksia, ajatuksenani kai lähteä vielä yhdelle hiihtoreissulle. Mutta ei siitä mitään tullut, ja nyt on jo myöhäistä. On pakko luovuttaa.

Ensin harkitsin lähteväni Muonioon, Olokselle ehkä. Matka kuitenkin tuntui pääsiäisloman kesto huomioiden pitkältä. Seuraavaksi kävin läpi Luostoon, Sallaan, Rukaan sekä Ukko-Hallaan liittyvät ajatukset - ja niitä oli monta - mutta lopulta päädyin vain tuijottamaan kotipihan paljasta asfalttia. Vaimo komppasi.

Talven hiihdot on nyt taputeltu, kilometrejä ei kertynyt paljon. Itse asiassa niin vähän, etten edes viitsi tarkistaa saldoa Movescountista.

Jotta hiihtoajatukset lopullisesti häipyisivät mielestä, päätimme lähteä pienelle retkelle. Poikkesimme viime kesänä Pisalla, minkä jälkeen vaaran laelle on kuulemma rakennettu uusi näkötorni. Varsin mielenkiintoista! Sinne siis.

Ajomatka Kuopiosta Pisalle kestää kolme varttia, minkä jälkeen käveltävää on lähtöpaikasta riippuen leppoisat 1,5 - 3,0 km suuntaansa. Muutkin olivat keksineet hyödyntää hienon kevätpäivän, sillä Lastukosken P-paikalla oli jo 10 - 15 autoa parkissa. Itse jatkoimme kohti Salmenpeltoa, jossa asettauduimme 5 - 10 vaunun sekaan.

Maasto oli paikoin vielä märkää, mistä ei vaelluskenkien kanssa kuitenkaan ollut haittaa. Lenkkarit jalassa sukat olisivat kyllä kastuneet moneen kertaan. Vaaroja uhmaten ylitimme syviä railoja sisältävän jäätikön, mutta Pisan laella olikin sitten aurinkoista ja mukavan lämmintä. Taukopaikalla hörpimme teetä ja kahvia.

Niin, se uusi torni... Sitä ei vielä ollut. Eikä enää vanhaakaan. Ei tornin tornia. Kovan tuulen vuoksi rakennelma oli viime syksynä jäänyt pystyttämättä.

Onneksi 50 kilometrin päässä oleva Puijon torni näkyi kiikarilla hyvin. Se toi lohtua.

2 kommenttia:

  1. Tää on niin tätä joskus. Minulla on vielä 13 päivää talven ensimmäiseen hiihtoon, ja sitten sitä olisi tarkoitus harrastaa 4 päivää putkeen. Pientä jännitystä tuottaa se, että reissukohdetta (Hetta) lähinnä olevassa lumensyvyyden mittauspisteessä sulamista tapahtui eilisen ja tämän päivän välillä 5 senttiä. Siinä vauhdissa ei 70-senttinen lumikerros kauaa kestä. Varasuunnitelmana on jatkaa matkaa Kaaresuvantoon asti, ja jos ei sielläkään ole tarpeeksi lunta, niin viimeistään Kilpisjärvellä sitä on. 140-senttinen lumipeite ei voi mitenkään sulaa kahdessa viikossa kokonaan pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että 70 senttiä lunta häviää ihan kahdessa viikossa. Ja vaikka muutamia pälvikohtia olisikin, eihän se hiihtämistä estä. Yöpakkaset toki ovat eduksi, jotta hiihtäminen on hupaisaa vielä päiväsaikaankin.

      Poista