perjantai 9. maaliskuuta 2012

Lomahiihtoja osa IV

Säätila on eilisen jälkeen muuttunut selvästi epäedullisempaan suuntaan, ainakin ulkoilua ajatellen.
Aamulla Pallaksella tosin oli poutaista, mutta tuuliolosuhteita optimoidaksemme päätimme autoilla alemmaksi Jeriksen latujen läheisyyteen. Jerikselle päästyämme alkoi kuitenkin tupruttaa lunta, eikä hiihtolenkki lumipyryssä tuntunut aurinkoisten päivien jälkeen kiehtovalta. Niinpä palasimme takaisin Pallakselle, laitoimme lumikengät jalkaan ja lähdimme tallustamaan rinteeseen.

Sää oli edelleen yhtä surkea, mutta lumikenkäillessä se ei niin haittaa. Ylempänä hankikin kantoi jonkun verran, mutta pääosin kenkäilimme tampattuja uria pitkin. Mitenkään keväiseltä ei missään vaiheessa tuntunut, ja varsinkin vastatuuleen kävellessä kasvoja piti hetkittäin suojata kädellä, koska sade ja kylmyys tuntuivat poskipäissä.

Nyt täytyy kai viimein myöntää itselleen, että talviloma alkaa olla ohi. Jäljellä on enää pitkähkö kotimatka, tavaroiden purkaminen ja valmistautuminen tulevaan työviikkoon. Onneksi kevättä ja aurinkoisia kelejä on vielä jäljellä, ja eiköhän tästä ainakin yksi Lapinreissukin saada vielä aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti