sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ruusun aika

Uusi kamera odottaa laukussa toimintaa. Viikonloppuna olisi aikaa lähteä jonnekin, mutta Kuopion sää ei ole erityisen heleä. Vettä ei varsinaisesti sada, mutta päivä on niin utuisen harmaa, ettei pakollisen juoksulenkin jälkeen tee edes mieli mihinkään.

Päätän harjoitella kuvaamista kotona. Tässä seilataan nyt vähän vierailla vesillä, mutta vaimolle ostamani jokapäiväiset ruusut saavat kelvata kuvauskohteeksi.

Valokuvaamiseen liittyvä hyötysuhteeni on huono. Otan kaikkiaan 60 - 70 kuvaa, joista ehkä 10% on jotenkin tolkullisia, loput ihan kauheaa kuraa. Onneksi virheistä ei tarvitse digiaikana maksaa mitään.

Alla satoa tunnin tuhertamisen jälkeen, s'il vous plaît.3 kommenttia:

 1. Kivoja asetelmia ja mielestäni hyvin onnistuneita kuvia.

  Toteamuksesi hyötysuhteesta osuu aika lähelle omaanikin. Ja videokuvauksessa se on vielä karumpi - erityisesti, jos suhteuttaa kuvaamiseen käytetyn ajan lopullisessa retkifilmissä näkyviin osuuksiin. Ei voine puhua ajankäytön tehokkuudesta, jos puolen tunnin nysväämisen tuloksena syntyy kymmenen sekuntia kestävä otos lopullisessa filmissä.

  Onneksi aina ei tarvitsekaan olla "tehokas".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykypäivän laitteet sentään suoltavat materiaalin jokseenkin oikeassa muodossa... Mutta tehokkuus ei tosiaan aina ole tärkeintä. Usein se kymmenen sekunnin timangi otos on kuitenkin mielekkäämpi kuin minuutti jotain arkipäiväistä.

   Nimim. "videoarkistossa tuntikaupalla moottoriteitä"... :)

   Poista