perjantai 28. elokuuta 2015

Minä halusin tavata Annelin

Subaru on asunut meillä kolmisen viikkoa, ja olemme pärjänneet aika hyvin. Muiden kanssa on kuitenkin ollut harmia.

Tässä eräänä päivänä ajelin aamulla töihin ja pysäköin auton työpaikan P-taloon. Kun puolen päivän aikaan lähdin ruokatunnille, huomasin Subarun vasemmassa takaovessa jotain autoa. Siinä oli pieni, mutta terävä lommo. Hemmetti!


Oven pelti oli painunut sisään noin kolmen sentin matkalta, ja painauman pohjalla oli mustaa maalia. Valkoisen auton kyljessä oleva jälki oli niin selvä, ettei se todellakaan voinut olla siinä vielä aamulla.Samalla huomasin, että Subarun viereen oli aamun jälkeen ilmestynyt musta VW Golf.


Asiaa tutkiessani havaitsin myös, että Golfin kuljettajan oven ulkoreunan maalipinta oli rikki, ja siinä näytti olevan valkoista maalia. Kyseisessä Golfissahan ei ole mitään kylkilistoja, vaan uloimpana on vain terävä peltikulma.


Asia vaikutti selvältä. Viereisen auton kuljettaja on autosta noustessaan tyrkännyt ovensa Subarun kylkeen, ja vieläpä melkoisella vauhdilla.

Selvitin Trafista ajoneuvon omistajan nimen; kutsuttakoon häntä vaikkapa Anneliksi. Puhelinnumeroa palvelu ei kertonut, mutta vakuutusyhtiö näytti olevan sama kuin omanikin.

Koska en sillä hetkellä voinut tavoittaa Annelia puhelimitse, soitin vakuutusyhtiöön ja kerroin tapahtuneesta. Sanoin, että voisi olla hyvä, jos Golfin omistaja tulisi saman tien paikalle, jotta asia saataisiin selvitettyä.

Vakuutusyhtiön virkailija yritti soittaa Annelille, mutta ei saanut häntä kiinni. Niinpä jätin Golfin tuulilasiin lapun, jossa sanoin arvelevani, että Subarun kyljessä oleva ruttu on peräisin Golfin ovesta, ja pyysin Annelia soittamaan antamaani numeroon.

Odotin koko iltapäivän, että puhelin soi, mutta se oli hiljaa. Viiden aikoihin lopulta kyllästyin ja menin autolle huomatakseni, että Golf oli poistunut paikalta.

Parin päivän päästä soitin uudestaan vakuutusyhtiöön tiedustellakseni, onko Annelia tavoitettu. Yrityksistä huolimatta näin ei ollut tapahtunut. Vein Annelin autoon uuden lapun.

Seuraavana aamuna puhelimeni soi. Se oli Anneli. Juttelimme kymmenisen minuuttia, jonka aikana kävi ilmi, ettei Anneli mielestään ollut aiheuttanut vahinkoa. Sen sijaan hän kertoi, että ennen häntä samalta paikalta oli lähtenyt toinen tumma auto. Sen kuljettajako lopulta olisikin syyllinen?

Aihetodisteiden pohjalta näytti edelleen siltä, että Subarun kyljessä oleva jälki saattaisi olla peräisin Annelin Golfista. Toisaalta Anneli vaikutti puhelimessa vilpittömältä, enkä itse pystynyt todistamaan väitettäni yhtään paremmin.

Tilanteen rekonstruointi olisi saattanut tuoda asiaan lisävaloa, mutta koska kärsitty vahinko oli aika pieni, en halunnut paisutella sitä liikaa. Tällä näkymin lommo ainakin pienenee sadalla eurolla. En haluaisi maksaa sitä itse, mutta vaihtoehdot taitavat olla vähissä.

Onneksi edessä sentään on kesäloma!

Minä lähden Pohjois-Karjalaan
vaihdan farkut verkkarihousuun
kotiseudulle Pohjois-Karjalaan
juon kaljaa auringon nousuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti