keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Miekon tiellä

Ounasvaaran Sky-hotelli alkaa pikku hiljaa käydä tutuksi. Hakeuduimme Rovaniemelle jo maanantaina pääasiallisena tarkoituksenamme patikoida Miekojärven kupeessa oleva Raakonvaaran lenkki.

Suttuisen sään vuoksi olemme joutuneet siirtämään retkeä, koska ei vaaralle sumussa tee mieli. Niinpä lomailemme Rovaniemellä jo kolmatta päivää.

Tänään kuitenkin oli Miekojärven vuoro. Ajelimme Miekojärven rannassa olevalle Mäntylaen parkkipaikalle ja lähdimme nousemaan kohti Lehtilakea, ja siitä edelleen Raakonvaaralle.

Raakonvaaran lenkissä on hyvät ja huonot puolensa. Metsäosuudet ovat enimmäkseen aika vaatimattomia, mutta kun polku nousee vaarojen päälle... Voi pojat, mitä helmeä siellä piilotellaan. Varsinkin vaaran itäinen laki kallioineen ja keloineen on hieno!


Itse Miekonjärvestäkään ei ole pahaa sanottavaa. Me lounastimme Raakonniemen laavulla, mutta Orhinselänniemessä oleva alue kotineen ja nuotiopaikkoineen on vielä hienompi. Tänään siellä tosin tuuli aika navakasti.


Miekonjärven alueella on monia muitakin reittejä, joista varsinkin Pieskänjupukan polkua voi maisemallisesti suositella, vaikka sen varrelta ei samanlaisia kallioita löydykään kuin järven toiselta puolelta.

Vaikuttaa siltä, että tämän lomaviikon aikana ei ehditä Rovaniemeä pohjoisemmaksi, mutta hyvä näinkin. Naamakin on tainnut saada vähän väriä, mikä tosin ei ole ihme, koska aurinko paistoi viime yönä huoneen ikkunasta suoraan sänkyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti