torstai 5. maaliskuuta 2015

Pientä kirvelyä

Tähän aikaan vuodesta olen yleensä talvilomalla. Mutta nyt en ole, mikä tuntuu vähän oudolta. Hiukan kirvelee, etten sanoisi.

Aiempina vuosina loman ajankohta on määräytynyt koululaisten lomaviikon mukaan. Nyt poika kuitenkin on armeijassa, joten lomanmääräytymisperusteetkin ovat erilaiset. Mutta ehkä vaihtelu virkistää, ja sohjoisessa Kuopiossa lomatunnelma voisikin olla vähän hukassa.

Vielä edellisenä viikonloppuna olosuhteet olivat lyhyen pakkasjakson jälkeen yllättävän hyvät. Pienen epäuskon vallitessa suuntasimme jäälle, mutta kun suksien alle löytyi ehjää hankea, hiihtäminen maistui hyvältä.

Varsinaista hankikantoa ei ollut tarjolla, mutta lunta oli niin vähän, että tuntuma oli jokseenkin sama. Itse latu-uran kunnossa ei ollut kehumista.

Viime kevät meni hankiluistelun osalta plörinäksi. Nyt lähiajan sääennusteet lupaavat yöpakkasia, mikä herättää toiveita paremmasta. Voi silti olla, ettei muutaman vuoden takaisiin loistokeleihin tänäkään keväänä ylletä.


Itselläni on aika vähän kokemusta kevätjäillä liikkumisesta, enkä pidä jään kunnon arviointia erityisen helppona. Virtakohtia on tietysti syytä välttää, mutta niidenkin paikallistaminen on joskus hankalaa. Onneksi paikallislehdissä raportoidaan jäätilanteesta aika säännöllisesti. Ja koska jäälle ei ole pakko mennä, pelaan mieluummin asiassa varman päälle.

Pohjoisessa hiihtokelit eivät sentään lopu vielä maaliskuussa, vaikka yllätyksiä voi tulla eteen sielläkin. Kuoppainen latu on silti parempi kuin ei latua ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti