sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tunnelma tiivistyy

Olen pääsemässä lomatunnelmaan! Tänään matkustin Kilpisjärvelle, vaikka siihen ei ollut mitään erityistä syytä. Täällä kuitenkin paistaa aurinko, tosin tuulikin on aika navakka.

Majoituin entiseen tapaan LH Kilpikseen. Pitäisi kai välillä kokeilla muitakin vaihtoehtoja - kuten esimerkiksi Arctic Polar-huoneistoja - mutta Kilpikseen on toisaalta helppo tulla.

Huonehinnoitteluun sisältyy kuitenkin pieni kompa. On tavallista, että huoneen saa netistä varaamalla ja maksamalla hieman tiskihintaa edullisemmin. Muissa LH-ketjun hotelleissa ero on muutaman euron luokkaa (aika usein 6 €). Kilpiksessä nettihinta kuitenkin oli 15 euroa edullisempi! Pienellä vaivalla siis säästää kevyen illallisen hinnan - tai pari olutta, jos sille tielle lähtee.

Minulla on sama huone kuin joskus aiemminkin. Sen ikkunasta näkyy ruotsinlaivaa muistuttavan Saanan keula. Näyttää siltä, kuin tunturi olisi ihan justiinsa puskemassa hotellista ohi, mutta siinä se vaan jöpöttää samalla paikalla kuin aina ennenkin.

Koska päiväohjelmaa ei ollut mietittynä, lähdin vaan viettämään aikaa Saanan kupeeseen. Tai ehkä halusin vielä koeponnistaa digikameraa, joka eilen hukkasi ottamani kuvat. Jokohan kuvat pysyvät sisällä, vai täytyykö kameraa alkaa jotenkin tilkitä?

Tällä kertaa ongelmia ei ollut. Pyörin aikani Saanan ja Tsahkaljärven välissä napsien muistikortille kuvia sieltä täältä. En käsitellyt kameraa mitenkään hellävaraisesti, mutta kaikki kuvat olivat edelleen tallella hotellille palattuani. Onnistuinko sittenkin tuhoamaan aiemmat kuvat säheltämällä itse? En vielä usko tätä, mutta ehkä asiaa selviää ajan kanssa.

Kilpisjärven keskeinen sijainti Suomen kartalla tuottaa mukavasti vapausasteita matkan jatkoa ajatellen. Voin huomenna ajaa Norjan puolelle ja kääntyä Skibotnista joko Narvikiin tai Altaan. Vaihtoehtoisesti voin palata Muonioon, vaikka saman tien ajaminen edestakaisin tuntuukin vähän tyhmältä.

Tai ehkä jään Kilpikselle toiseksikin päiväksi, kelithän taitavat täällä olla paranemaan päin. Joku kertoi saunassa, että tunturissa vastatuuleen kävely oli tänään hankalaa, mutta vieno puhuri kävi alempana Kilpisjärven rannassakin. Mahtaakohan Malla vielä kulkea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti