tiistai 31. joulukuuta 2013

Uudessa järjestyksessä

Eilinen nöyryyttävään tappioon päättynyt kauppareissu jäi kalvamaan mieltä. Tilannehan oli se, että jos Jykerön metsästys epäonnistuisi toistamiseen, leivät jäisivät kokonaan hankkimatta. Katastrofin välttämiseksi laitoin aamurutiinit uuteen järjestykseen.

Yleensä aamiaiselle riennetään heti, kun sängystä päästään ylös. Tänään heräsin hieman ennen seitsemää, mutta lähdin ensimmäiseksi tallustamaan kohti Jounin kauppaa. Ajoitus oli loistava, koska varhain aamulla hyllyt notkuivat Jykeröistä, ja asioiminen oli muutenkin mukavaa, koska muita asiakkaita oli vähän.


Palattuani hotellille perheen muut jäsenet nukkuivat vielä, joten lähdin itse huoltamaan suksia. Eilen nautittu pitsapäivällinen oli siinä määrin runsas, ettei aamupalaa tässä vaiheessa edes tehnyt mieli.

Kun sukset oli rasvattu, oli viimein aamiaisen vuoro, ja sen jälkeen lähdimme hiihtämään. Reitiksi valikoitui Kesängin kierto, joka sisältäisi sopivassa määrin tasaista ja mäkimaastoa. Tänäänkin taivaalta tihkuva kosteus hankaloitti silmälaseja käyttävän hiihtäjän elämää, mutta leuto keli tuntui muuten miellyttävältä.


Jykerö-tragedia siis vältettiin, mutta uusi vastoinkäyminen odottaa jo oven takana: loma on loppu. Jäljellä on enää pitkä ajomatka kuraiseen Kuopioon. Kuka on vastuussa siitä, että Suomi on rakennettu eteläiseen osaan maata?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti