sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Mennään bussilla

Kolmannen Saariselkä-päivän ohjelmaksi valikoitui hiihto Kiilopäältä Saariselälle. Emme kuitenkaan heti aamulla kiirehtineet ladulle, koska keskipäivän molemmin puolin oli tiedossa räntäsadetta, joka iltapäivällä loppuisi.


Hyppäsimme siis klo 16:15 lähtevään hiihtobussiin, joka reilussa vartissa kurvasi Kiilopäälle. Sateiden puolesta liikkeelle olisi voinut lähteä aikaisemminkin, mutta etelästä puhaltavan tuulen vuoksi päätimme odottaa bussikyytiä ja hiihtää nimenomaan Saariselän suuntaan.

Saariselän leveillä latupohjilla on hyvä sutia, mutta asialla on kääntöpuolensakin. Kun ilman sauvoja on helppo edetä, hiihtäessä tulee herkästi räplättyä mp3-soitinta, lähetettyä tekstiviestejä, selattua nettiä... Tästä voi seurata ongelmia, joten asiaan täytynee jatkossa kiinnittää huomiota.

Huomenna on aika vaihtaa maisemaa, kun siirrymme pariksi päiväksi Ylläkselle. Siellä avoinna olevia latuja on vielä enemmän, ja säätilakin taitaa kääntyä kylmempään suuntaan. Eikä sovi unohtaa sitäkään, että Jounin kaupasta saa... Jykeröä! #jykerö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti