maanantai 30. joulukuuta 2013

Mene länteen

Tänään ajelimme Saariselältä Ylläkselle, tarkemmin sanoen Äkäslompoloon. Tavoitteemme oli ehtiä hotellille klo 14, jotta meille jäisi majoittumisen jälkeen aikaa käydä kaupassa ja hiihtämässäkin - ennen illaksi luvattuja lumisateita.

Kävi kuitenkin ilmi, että huoneet ovat käytettävissä vasta klo 16, joten päätimme mennä syömään. Suuntasimme 940-tien risteyksessä olevaan Rouhe-ravintolaan, josta meillä oli aiempia hyviä kokemuksia (olkoonkin, että ravintolalla oli tuolloin toinen nimi). Maanläheistä linjaa noudattaen tilasimme pitsat, joiden uskoimme tukevan hiihtoharrastustakin.

Ruoka oli hyvää, mutta kaupassakin piti vielä käydä, joten jatkoimme ravintolasta kohti Jounin kauppaa. Vuodenvaihde lähestyy, mutta yllätys silti oli, että liike oli tupaten täynnä. Ja mikä pahinta, kaikki Jykeröt oli viety!

Kauppareissusta ei lopulta tullut mitään, joten palasimme hotellille ja lähdimme hiihtämään. Sen verran myöhäinen majoittuminen haittasi, että sade oli nyt ehtinyt alkaa.

En oikeastaan koskaan ole haikaillut silmäleikkauksen perään, mutta nollakeli ja räntäsade on yhdistelmä, jossa silmälasit eivät ole käytännölliset. Märkä sade kastelee linssit, jolloin niitä saa tuon tuosta olla kuivaamassa, jos haluaa nähdä eteensä. Lisäksi lasit huurtuvat aina, kun hetkeksikin pysähtyy juomaan tms.

Hiihtolenkki jäi tänään lyhyeksi, mutta onneksi huomiseksi on luvattu parempaa keliä. Todennäköisesti huomenna käydään myös Jykeröihin liittyvät ratkaisutaistelut.

4 kommenttia:

 1. Silmäleikkaukseen käytetyt tonnit on kyllä parhaita mitä itse olen käyttänyt. Käytin lähinnä piilareita, muttei niitä silmät kestä. Lasit taas oli, noh, vähän hankalat ja tosi vahvat. Jos jätin ne illalla johonkin ja joku niitä siirsi, ei ollut toivoakaan löytää niitä enää mistään. Nyt näen kaikki rivit mitä silmälääkärillä on taululle laittaa, eikä lasit ole koskaan tiellä eikä hukassa. Pimeällä ajamisessa oli alussa haasteita, mutta se meni ohi.

  T: Entinen sokea rotta

  VastaaPoista
 2. Ongelmat kuulostavat samoilta kuin itsellänikin. Minullakin on vahvat lasit, ja piilareista olen vuosien myötä luopunut. Toisaalta silmälääkäri sanoi joskus, että leikkauskaan ei ole minun näöntarkkuudellani (-6/-9) täydellinen ratkaisu, koska lopputulosta on vaikea ennustaa. On siis mahdollista, että minun pitäisi leikkauksen jälkeenkin käyttää laseja, heikompia vain.

  Viime vuosina ikänäkökin on alkanut vaivata, eli en oikeastaan näe hyvin kuin parin metrin päähän... Jos asiaan tottuisi, voisi tietysti muutenkin kokeilla hiihtää ilman laseja. Kai sitä käsikopelollakin voisi edetä, ainakin II- ja III-hoitoluokan laduilla.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli juurikin se -9 molemmissa silmissä. Leikkautin silmäni viitisen vuotta sitten. Haarukoin ensin oikeasti hyvät leikkaavat silmälääkärit, ja menin sen mukaan. Ihan kenen tahansa leikeltäviksi en näitä ainokaisia silmiäni veisi. Ikänäköönkin taitaa olla jonkinlaisia ratkaisuja. Suosittelisin valitsemaan hyvän lääkärin, eikä välttämättä sitä joka on helpoimmin saatavilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pätevän silmälääkärin löytäminen on epäilemättä tässä hommassa tärkeää.

   Tänään oli taas sellainen keli, että kirurgia olisi tarvittu. Jos olisin itse silmälääkäri, perustaisin varmaankin klinikan jonnekin tuonne ladun varrelle... :-)

   Poista