torstai 26. joulukuuta 2013

Tiellä pohjoiseen

Kauan odotettu talven ensimmäinen hiihtolenkki lähestyy... Joulunpyhien kääntyessä välipäiviksi lähdimme ajamaan kohti Lappia ja Saariselkää. Matkalla pysähdyimme yhdeksi yöksi Rukalle, jossa suksille oli jo tarkoitus nousta, mutta hieman ennen Kuusamoa alkanut vesisade latisti tunnelmaa niin, että lenkki jäi tekemättä. Käytinpä sitten säästyneen ajan suksihuoltoon.

Vesikeli toi omat haasteensa tieliikenteeseenkin. Jäisen tienpinnan päälle satava vesi ei ole kitkarenkailla ajavan mieleen, ja loppumatkan köröttelimmekin 50 - 60 km/h, vaikka tiellä oli satasen nopeusrajoitus. Lopulta pääsimme turvallisesti perille, mutta ainakin yksi ajoneuvo näkyi poistuneen tieltä kylki edellä.

Autokaan ei tainnut tykätä vallitsevista olosuhteista, koska liukkaan tieosuuden alettua se alkoi vihjailla, että jonkun renkaan ilmanpaine on hupenemassa. Onneksi kyseessä oli väärä hälytys, joka ilmeisesti johtui siitä, että en ollut aikoihin kuitannut rengaspaineita ne tarkastettuani. Mitään ylimääräistä sählinkiä ei pimeälle ja sateiselle maantielle olisi toivonutkaan.

Huomenna matka jatkuu Saariselälle, josta odotamme löytävämme hiukan talvisempaa keliä.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa reissua teille! Tekisi itsekin mieli paeta tästä jonnekin pohjoiseen - Oulustakin lumet hupenee samaa vauhtia kuin jäljellä olevat päivät vuodesta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan! Selvisimmekin jo Saariselälle asti. Rukalta eteenpäin matkanteko oli helpompaa kuin eilen. Tie oli edelleen jäinen, mutta ei märkä, joten liukkaus ei ollut ongelma.

    Tulimme juuri hiihtämästä. Onhan se aina luksusta, kun etelän kurakeleistä pääsee pois!

    VastaaPoista