perjantai 27. joulukuuta 2013

Keskellä kaamosta

Saavutimme viimeinkin Saariselän, josta olimme etukäteen varanneet huoneiston muutamaksi päiväksi. Matka Rukalta Inariin sujui lopulta hyvin, vaikka eilinen luistinrataosuus Suomussalmelta Rukalle herätti ajomatkaan liittyviä epäilyksiä. Tänään ei kuitenkaan satanut vettä, joten jäiset tienpinnatkaan eivät aiheuttaneet ongelmia.

Saariselälle päästyämme suuntasimme kohti latuja. Perheemme hiihtointressejä ei ole helppo sovittaa yhteen: vaimon kanssa hiihdämme yleensä luistellen, mutta jälkikasvu suosii perinteisestä tyyliä - tai mikäli mahdollista, ei hiihdä ollenkaan. Kun jokainen hieman joustaa, yhdessä hiihtäminen kuitenkin sujuu riittävän auvoisasti.


Saariselällä avoinna olevien latureittien määrä on toistaiseksi melko vaatimaton. Käytännössä Saariselältä pääsee Kiilopäälle paria eri reittiä pitkin, mutta esimerkiksi Luton suuntaan latuja ei mene lainkaan (ainakaan nettisivulta löytyvien tietojen perusteella).


Itse aloitimme hiihtokauden maltillisesti suksien kuutamolatua ympäri. Keli oli erittäin luistava, mikä toisaalta haittasi perinteisellä tyylillä etenevän osastomme liikettä. Pitovoitelu ei siis näin alkutalvesta osunut ihan kohdilleen.

Huomiseksi on luvassa lumisadetta, mikä tietää latupohjille hyvää. Ehkäpä huomenna hiihtelemmekin... Kiilopään suuntaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti