torstai 8. syyskuuta 2011

A little less conversation, a little more action

Kuopio Maraton on jälleen kerran ohi... Suoritus toistuu vuosi toisensa jälkeen aika lailla samanlaisena, mutta ehkä tapahtuman parasta antia onkin tunne siitä, että kuuluu johonkin isompaan, samanhenkisten ihmisten joukkoon. Ja juoksun jälkeen on joka tapauksessa kiva mennä savusaunaan! Tosin saunomiseen liittyvä suorituskykyni on tainnut vuosien myötä heikentyä - tai sitten saunan lämmittäjä on vaan petrannut omaa suoritustaan.

Itse juokseminen tuntui kohtuullisen helpolta. Viime vuosien tapaan menin tälläkin kertaa vain puolimaratonin, yhdessä vaimon kanssa. Mietin siinä juoksun jälkeen, että puolimaratonilla ja kokonaisella on kyllä aika iso ero. Puolikas menee helposti, mutta kokomaratonin loppupuolella jalat ovat usein kuin puusta veistetyt. Ehkä mukavin matka olisikin 3/4-maraton? Matka ei tuntuisi loppuvan kesken, mutta turhat tuskat jäisivät kokematta.

Olen mielessäni aina liittänyt Kuopio Maratonin syksyn alkamiseen. Jos nyt siis on syksy, pitäisi varmaankin lähteä ruskaretkelle! Tunnen vetoa sekä Muotkaa että Kungsledeniä kohtaan - ja olen jo pakannut rinkankin valmiiksi - mutta varsin sateisiksi muuttuneet sääennusteet eivät oikein kannusta lähtemään mihinkään suuntaan. Pitäisiköhän minun hakea hoitoa tähän vesiallergiaani?

Edistääkseni retkiasiaa edes jotenkin tutustuin Esbit-nimisen yrityksen tuotetarjontaan. Sen johdosta laajensinkin varustearsenaaliani keittimellä, jolla ajattelin korvata nykyisen 1.0-litraisen pannuni, joka yksinvaelluksilla vie rinkasta ihan liian ison tilan. Esbit CS585HA vaikuttaa sopivalta yhden hengen tarpeita ajatellen. Tilavuus ~0.5 l, paino alle 200 g, kansi ja eristetty kahva... Toimii niin kaasulla kuin sprii-tableteillakin (ja epäilemättä risuillakin). Enpä itse osaa juuri muuta kaivata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti