keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Korkinmetsästäjät

Pihtiputaan aamu valkeni yllättävän aurinkoisena, eikä pelättyä lumisadetta näkynyt, ainakaan vielä. WC:stä puuttuva korkki sen sijaan oli ongelma, joka täytyi pikimmiten ratkaista.

Soittokierros lähialueen caravan-liikkeisiin paljasti, että lähin korkki löytyisi Ylivieskasta, ProCaravanilta. Mutta kannattaisiko korkin perässä ajaa Ylivieskaan saakka?

Tarkoituksemme oli viettää päivä Salamajärven kansallispuistossa, mutta pohjoisesta lähestyvän räntäsadealueen vuoksi asialla ei ollut kiire. Se helpotti myös korkkiongelman ratkaisua, ja niinpä päätimme päivän alkajaisiksi ajella Ylivieskaan.

Korkin haettuamme sade olisi ehkä jo lakannut, minkä jälkeen voisimme loikata Peuran polulle esimerkiksi Valkeisen kupeesta. Valkeisjärven rannalla on sattumoisin myös leirintäalue, johon voisimme samalla majoittua. Helppoa!

Korkin saimmekin nopeasti, kunhan ymmärsimme ajaa myymälän sijaan ProCaravanin huoltoliikkeen osoitteeseen. 


Sen jälkeen suuntasimme Sievin, Lestijärven ja Reisjärven kautta kohti Valkeista. Matkalla pysähdyimme Maansydänjärvellä, jossa muutama vuosi sitten pienesti retkeilimme. Järven rannalla olevaan Urjanlinnaan olisi ehkä myös voinut jäädä yöksi, mutta alueella oli yhä hämmentävän paljon lunta, joten jalkapatikassa liikkuminen olisi ollut vaikeaa. Hiihtäminen olisi kyllä onnistunut, vaikka ladut eivät ihan priimaa enää olleetkaan.

Valkeisjärvelle päästyämme koimme pienen pettymyksen, sillä leirintäalue oli suljettu, ja itse asiassa myytävänäkin. Matkailuautopaikan olisi kenties voinut varata puhelimitse - tai ostamalla koko alueen itselleen - mutta myös Valkeisen ympärillä lumitilanne oli huolestuttavan hyvä. Pitäisikö meidän hakeutua vieläkin lännemmäksi?

Mitään hätää yöpaikan suhteen ei onneksi ollut, sillä meillä oli mukana kaikki tarpeellinen juoksevaa vettä lukuun ottamatta. Kello oli kuitenkin jo aika paljon, joten päätimme luopua päivän aktiviteeteista, ja ajoimme päätä pahkaa Seinäjoelle, BestPark-alueelle.


Osittain ratkaisu johtui siitä, että halusimme tutustua BestPark-konseptiin, joka oli meille uusina retkeilyautoilijoina vieras. Paikan varaaminen ja maksaminen onnistuikin kätevästi netin kautta. 

Kahdellakymmenelläviidellä eurolla sai käyttöönsä Premium-paikan. Se erosi vitosen halvemmista peruspaikoista siten, että käytettävissä oli 16 ampeerin sähköpistoke (rahvaalla 6 A), ja lisäksi asfaltoitujen paikkojen välissä oli viheralue! Kun yleensä yöpyy hotelleissa, hinta vaikutti kohtuulliselta.


Hintaan sisältyivät myös huoltorakennuksesta löytyvät palvelut eli wc, suihku, vesipiste yms. Luulen myös kuulleeni rakennuksen sisältä pesukoneen ääntä, joten pyykinpesukin olisi saattanut onnistua.

Kuin kirsikkana kakun päällä autopaikkamme vieressä oli vielä monipuolisen oloinen kyläkauppa. Tuotevalikoiman laajuus tosin jäi todentamatta, koska upouuden korkin omistajina emme osanneet kaivata mitään muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti