tiistai 6. heinäkuuta 2021

Epäilykset heräävät

Kävelinpä eilen iltalenkillä Rauhalahden leirintäalueen (tai matkailukeskus se kai virallisesti on) ohi.  Karavaanareita näkyi aika paljon, mikä ei tietysti heinäkuussa ole yllätys.  Paikka on ihan viihtyisän oloinen, vaikka en itse osaisikaan kuvitella majoittuvani sellaisen ihmismassan keskelle.

Samalla mieleen palautui, että myös meidän matkailuautomme pitäisi saapua heinäkuun aikana...  Tai no, ei asia ihan tyystin ole unohduksissa ollut.  Lukuisia nettipalstoja selattuani auton toimitusajankohtaan liittyvät epäilykset ovat kuitenkin nousseet pintaan.  

Matkailuautobisneksessä taitaa olla tavallista, että autojen toimitukset viivästyvät.  Ja nykyisessä maailmantilanteessa ne viivästyvät vielä enemmän kuin tavallisesti.

Keskustelupalstoilla olevien viestien perusteella vaikuttaa siltä, että matkailuauton toimitus saattaa tilauspäivästä laskien kestää jopa vuoden.  Yksi syy pidentyneisiin toimitusaikoihin on autonvalmistajia yleisemminkin vaivaava komponenttipula.

Joidenkin tietojen mukaan esimerkiksi Fiatilla oli keväällä yli 16000 alustan tilausjono.  Normaalisti Fiatin kokoinen valmistaja purkanee tuollaisen jonon muutamassa viikossa, mutta osien puuttuessa tilanne voi olla toinen.

Eikä varsinaisilla matkailuautovalmistajillakaan liene aina kaikkia osia varastoissaan.  On siis mahdollista, että puolivalmiita autoja lojuu tehtaiden ympärillä odottaen komponentteja saapuvaksi.

En tiedä, milloin meidän Caradomme on alunperin tilattu, mutta tuskin vielä viime kesänä.  Olisi helpompaa suunnittella loppukesän reissuja, jos auton toimitusajankohdan tietäisi vähän tarkemmin.  Auton myyjäkään ei enää vastaa tiedusteluihini, joten ei auttane kuin odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti