lauantai 27. joulukuuta 2014

Elämää vastuslankojen välissä

Joskus asiat etenevät hyvin, mutta yleensä niin ei käy. Ei tälläkään kertaa, kun tavoittelimme perheen yhteistä joululomaa Lapissa. Kenties viimeistä vähään aikaan, koska tammikuusta alkaen valtio vie pojan omille retkilleen.

Olin etukäteen varannut meille neljän vuorokauden majoituksen Leviltä ja Ylläkseltä. Kävi kuitenkin niin, että lapsi sairastui juuri ennen joulunpyhiä.

Alkuperäinen suunnitelmamme oli lähteä liikkeelle tapaninpäivänä ja ajella yhden pysähdyksen taktiikalla Leville. Kun tauti ei tuntunut joulun aikana hellittävän, yritimme vielä viivästyttää lähtöä vuorokaudella, mutta se oli turhaa.

Lopputulos oli, että lähdin kohti pohjoista kahdestaan vaimon kanssa. Jälkikasvu arvatenkin pettyi ratkaisuun meitä vähemmän, parikymppisten nuorten ykköshaaveisiin kun ei tunnetusti kuulu lomailla omien vanhempiensa kanssa.

Menomatkan vaihtuminen yhden päivän suoritteeksi yhdessä ajomatkaa edeltävän huonosti nukutun yön kanssa hermostuttivat minua, mutta onneksi kaikki meni hyvin. Talvisia värejä on kiva tiirailla - vaikka vastuslankojen välistäkin.


Mukavaa oli myös se, että hotelli Sirkantähti suhtautui suopeasti toiveeseeni saada hyvitystä käyttämättä jäävän lisävuoteen hinnasta. Etukäteen maksettua rahaa ei saa takaisin, mutta sen voi hyödyntää ruokailemalla hotellin ravintolassa. Riittää siis kun raahaudumme ruokapöytään ja tilaamme syötävää 60 euron edestä!

Huomenna taitaa olla talven ensimmäinen hiihtopäivä. Aivan shortsikeliä ei ole tiedossa, ja uudelleen kipeytynyt rannekin huolettaa hiukan, mutta tuntuu silti hyvältä päästä ladulle.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää taivaanranta, vaikka vastuslankojen välistä. Hyvää lomaa Levillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Levillä ollaan pari vuorokautta, tällä näkymin kirpeimmät pakkaspäivät. Alkuviikolle luvassa oleva nopeahko lauhtuminen ja sitä seuraava pakastuminen voi loihtia esiin lisää hauskoja ilmiöitä. Tosin kun maisemia filmaa muutaman vuoden ikäisellä 2M-kännykkäkameralla, kuvissa todennäköisesti näkyy monenlaista lankaa vaikka niitä ei tuulilasin läpi ottaisikaan...

      Poista