keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Puissa kolisee

Yrityksemme saavuttaa Kauppisneva päättyi edellisellä kerralla hieman tylysti. Asia jäi kaivelemaan mieltä, koska eihän se voi olla niin, että suolle pääseminen jää auton pysäköinnistä kiinni. 

Paria päivää myöhemmin päätimme lähestyä ongelmaa uudella tavalla. Airakselan Seurantalon kautta menee talvella moottorikelkkaura, joka jatkuu Kauppisnevan sivuitse kohti Hoikkalammen kotaa. Seurantalon pihaan voisi ehkä jättää auton, ja kelkkauraa pitkin nevalle olisi sopivasti 2 - 3 kilometriä. 

Tuumasta toimeen! Ajelimme jälleen Kuopiosta etelään ja pysäköimme auton miltei tyhjän Seurantalon pihaan. Liki viivasuora kelkkaura oli paikoin vähän tylsän näköinen...


... mutta jo pian poikkesimme siltä lähestyäksemme kohdetta metsäisempää reittiä pitkin.


Kauppisneva ei ole Suomen suurin suo, mutta varsin kaunis silti. Matala männystö antaa muuten avaralle nevalle hauskan leimansa.


Talviretkeilyyn sisältyy yleensä yhtenä elementtinä kylmyys, mutta huhtikuussa asiat ovat jo toisin, ja jokainen lumen alta pilkottava töppäre tarjoaa mahdollisuuden täydentää vatsaansa eväillä. 


Vaikka kulkeminen on tämän blogin kantava teema, olen viime aikoina alkanut entistä enemmän arvostaa retkiin liittyvää ruokailua. Gastronomia on tästä vielä kaukana, mutta ehkä blogille voisi harkita uutta slogania: Kun syöminen on tärkeää eli asiaa reissuista sinne ja takaisin.


Kauppisnevan hangilla on joskus keväällä ollut jälkiä lintujen järjestämistä turnauksista, mutta tällä kertaa sellaisia ei näkynyt. Kevätmuutto kuitenkin oli ainakin isompien siivekkäiden osalta jo hyvässä vauhdissa.


Joutsenten lentoa on aina kiva katsella. Ja niin on Mallankin, joka kuitenkin lentäessään törmäsi puuhun. Se ei näyttänyt ollenkaan hyvältä, mutta itsepä tuon keloon ohjastin, harvahkon puuston keskellä.


Suon laidassa oli myös petollisen märkää, etenkin lumen alla. Miehet eivät väitetysti osaa tehdä kuin yhtä asiaa kerrallaan, ja itsekin vain tuijotin ilmassa olevaa kopteria samaan aikaan, kun vesi virtasi saappaan varresta sisään. Pitäisi ehkä jatkossa antaa kopterihommat vaimon käsiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti