sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Olenko kokenut tämän hetken?

Retkeilyautotilauksemme etenee huonosti. Autonhan oli määrä valmistua maaliskuun lopussa ja saapua Suomeen... no, huhti-toukokuussa kai, mutta se olisi ollut liian hyvää ollakseen totta.

Otin taannoin yhteyttä myyjään tiedustellakseni, milloin auto on käytettävissämme. Hän tarkisti tilanteen toimitusjärjestelmästä, joka näytti, että aikataulu on muuttunut: uusi toimitusaika Adrian tehtaalta on heinäkuun lopussa. Ostohetken arvioon toimitusajasta oli siis putkahtanut neljä kuukautta lisää.  

Viivästyminen harmittaa, koska tarkoitushan oli, että auto olisi käytettävissämme jo kesän alussa. Tulevat retket mielessäni kyttäsin myynti-ilmoituksia läpi talven, ja kun sopiva vaihtoehto tuli saataville, tartuimme siihen hanakasti.

Nyt näyttää siltä, ettei auto taida ehtiä kesän aikana Suomeen, jos koko vuonnakaan. Ihan puskista asia ei tullut, koska uutisia ja keskustelupalstoja lukemalla on käynyt selväksi, että myöhästymiset ovat nykyään tavallisia. Joskus toimitusaika lasketaan pikemminkin vuosissa kuin kuukausissa.

Jonkinlainen Deja Vu -tunne kuitenkin valtaa mielen, koska edellisellä kerralla homma eteni paljolti samaan tapaan. Eikö ihminen kerrasta opi? Olisiko sittenkin pitänyt juosta lähimpään autoliikkeeseen ja ajaa sieltä ulos ensimmäinen retkeilyautolta näyttävä ajoneuvo?

Toimitusaikaan vaikuttaa suuresti auton varustelu. Oma automme on perusvalkoinen, mikä tuskin on ongelma (metalliväri saattaisi olla), mutta ilmeisesti toimitus kanittaa nyt automaattivaihteiston vuoksi.

Päämäärätön odottaminen tympii, mutta tarjolla ei ole parempiakaan vaihtoehtoja. On karua katsella, kuinka netissä myytävänä olevien autojen hinnat nousevat. Esimerkkinä tästä on neliveto-Bürstner, joka vielä huhtikuussa oli hinnoiteltu reilun 80000 euron arvoiseksi. Nyt autosta pyydetään melkein 90 tonnia. Siihen verrattuna hankkimamme Adria alkaa tuntua jo edulliselta.

Traagisinta tässä kaikessa kuitenkin on se, että täytettyäni muutama vuosi sitten 50 vuotta ansiotöihini liittyvän vuosiloman määrä lisääntyi viikolla. Edun olemassaolo selvisi minulle vasta hiljattain, mistä syystä minulla on nyt patoutuneita lomatarpeita. Olisihan tuolla retkeilyautolla siten joutanut matkailemaan, jos sellainen olisi käytettävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti