perjantai 1. toukokuuta 2015

Aika on tullut

Kyllä nyt on aika jättää talvi taakse. Ei enää hiihtämistä tai lumikenkäilyä, ei huokailua kantavien hankien perään. Seuraavalla viikolla vien auton huoltoon, jossa saavat vaihtaa kesärenkaatkin alle.

Aamulla Hetassa oli kurja keli. Lunta tuli taivaan täydeltä, ja auraamaton Raattaman tie oli huonossa kunnossa. Yleensä minua ei autoillessa pelota, mutta nyt vähän jännitti, että mitenkähän alkumatkasta selvitään.

Käytännössä tiellä oli vain yksi ajokaista, joten jokainen vastaantuleva auto oli potentiaalinen ongelma. Onneksi autoja liikkui vappuaamuna aika vähän.

Kunnolla keli parani vasta Levin jälkeen. Kittilässä tein päätöksen tavoitella tänään Kuusamoa. Vielä aamulla mielessä vilkkui ajatus jäädä Ylläkselle, mutta nuhruinen ilma torppasi haaveen aika nopeasti. Kuusamossa pitäisi ainakin olla poutaista.

Kemijärven ohitettuani koukkasin päätieltä Suomutunturin kohdalla. Suomun tilanne on tunnetusti vähän huono. Se on harmillista, koska paikassahan ei ole mitään vikaa. Ymmärtääkseni laskettelurinne oli varsinkin kumparelaskijoiden suosiossa, ja myös hiihtomaasto vaikuttaa mukavalta.


Suomun rakennuksetkin ovat kohtalaisen uusia. Hotelli Suomua peruskorjattiin hiljattain, eikä toinenkaan alueen hotelleista (joka taisi kuulua Best Western -ketjuun) ehtinyt rakentamisensa jälkeen toimia kuin muutamia vuosia. Jälkimmäisessä joskus kävimmekin, mutta olisi selvästikin pitänyt käydä useammin.

Olen usein sesonkiaikana vältellyt Rukatunturiakin, mutta tällä kertaa päädyin silti Rukan Rantasipiin. Aurinkoista rinnettä parvekkeelta katsellessa on ainakin hyvä tehdä loman päättymiseen liittyvä surutyö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti