sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tuherteita

Kännykällä on vaikea saada hyvää videokuvaa. Ehkä sellaista ei pitäisi yrittääkään, mutta alla kuitenkin pari keväistä otosta Taivaskerolta ja Mallalta.




Erityisen hankalaa kuvaaminen on silloin, kun on itsekin liikkeessä.  "Videosi kuva näyttää heiluvan. Haluatko, että vakautamme kuvan?", ehdottaa YouTube hyvin herkästi.

Kokeilin mielenkiinnosta, miten YouTuben kuvanvakautustoiminto selviytyy suksilla kuvatusta, alunperinkin melko vähän huojuvasta pätkästä. No, tärinä kyllä vähenee, mutta lopputulos vaikuttaa luonnottomalta:


Joskus epäonnistuminen kuitenkin on niin täydellistä, ettei siihen tehoa mikään tärinänpoistoalgoritmi.  Sellaiset tallenteet on parasta nauttia raakana.


Ja kaikki nämä tuherteet teille siis tarjoilee perheenisä, joka voisi ihan hyvin lainata jälkikasvultaan GoPro-kameraakin...

2 kommenttia:

  1. Minä olen käyttänyt viime aikoina julkaisemissani videoissa Windows Movie Makeria editointiin ja siinä on myös varsin hyvin toimiva kuvanvakautustoiminto. Mac-ympäristöstä en tiedä, mutta oletan, että siinä olisi tai siihen olisi saatavilla vähintään yhtä päteviä työkaluja - varmaan pätevämpiäkin, koska mäkit tuntuvat olevan niitä käyttävien mielestä kaikessa parempia kuin Windows-koneet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä työstätkin omat videosi huolella. Olen itsekin joskus käyttänyt Movie Makeria, mutta useimmiten vaan tuuppaan lyhyet klippini sellaisenaan nettiin.

      Toisaalta hiihto-/laskuvideoissa auttaisi paljon jo se, että kädet olisivat kuvattaessa vapaana. Kun mennä koheltaa eteenpäin sauvat kainalossa, ja yrittää samalla paitsi pitää kännykkää vakaana myös pysyä itse pystyssä, lopputulos voi olla ihan mitä tahansa.

      Kesällähän homma tietysti on helpompaa, enkä rinkkaan mitään action-kameraa kaipaakaan.

      Poista