maanantai 16. helmikuuta 2015

Käännän takkia

Vaahto on hädin tuskin suupielistä kuivunut valitettuani jäälatujen huonoa kuntoa, kun täytyy jo alkaa kääntää takkia ympäri. Parin lähijäille kohdistuneen hiihtolenkin jälkeen päätin käydä tutkimassa, miltä jäätilanne näyttää muualla Kuopiossa.

Ajoin tänään autolla Niuvanniemen uimarannan kupeeseen, josta pääsee näppärästi Päivärannan ja Neulamäen jääladuille. Varsinkin Neulamäkeen menevä latu oli aivan loistavassa kunnossa! Itse jatkoin siltä Tervaruukkiin ja Pilppaan kääntyvälle, hiukan pienemmälle ladulle, joka sekin oli oikein hyvä mennä. Kuopijossa kaikki sittenkin hyvin!

Ero kaupungin itä- ja länsipuolen välillä on silti hämmentävän suuri. Mistähän tuo johtuu? Jynkän suunnassa on ennenkin ollut ongelmia jäälle nousevan veden kanssa. Parjaamiani moottorikelkan jälkiä oli kyllä länsipuolella selvästi vähemmän, mutta tuskin sekään kaikkea selittää. Ehkä sääolosuhteet ovat vaan tänä talvena olleet lännessä suotuisammat.

Hiihtelin osan matkasta Neulamäen maalatuja pitkin. Hiihtokilometrejä on edelleen mittarissa aika vähän, minkä huomasi Neulamäen nousuissa, joissa haba loppui paikoin kesken. Paluumatka sitten sujuikin mukavasti takatuulen tuupatessa jäällä eteenpäin.

Mutta mitä siis tästä opimme? Ainakin sen, että lännessä asiat ovat paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti