sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Piikkinä pihassa

Poikkesinpa viikonloppuna Partioaitassa. En varsinaisesti etsinyt mitään, mutta lopulta kuitenkin poistuin liikkeestä uudet talvijuoksukengät (Salomon Spikecross 3 CS) kainalossani.

Olen muutaman vuoden juossut Asicsin GEL-Arctic WR -nastalenkkareilla, mutta niiden piikit ovat siinä määrin kuluneet, ettei niistä enää ole iloa. Nastat voi kyllä vaihtaa, mutta sekään ei ole ilmaista, ja kun Asicsit muutenkin ovat vähän huonossa hapessa, päätin kokeilla Salomonin kenkiä.


Koejuoksun perusteella kengät vaikuttavat mukavilta. Olen ennenkin huomannut, että Salomonin kenkien ja hiihtomonojen lesti sopii omaan jalkaani hyvin. Olen tykännyt myös Asicsin kengistä, mutta niihin verrattuna Spikecross on pykälää tossumaisempi, mikä sopii minulle.

Uusien kenkien tuottama lisäpito tuntui hämmentävältä, vaikka ulkona ei mikään luistinkeli ollutkaan. Nastoista ei joka paikassa ollut hyötyä, mutta kengän karkea pohjakuvio piti lumellakin hyvin. En yleensä kaatuile juostessa - paitsi metsässä - mutta liukastumisia sattuu aika ajoin. Joskus jalan lipeämisestä aiheutuva äkkiliike voi tuntua selässä monta päivää.

Sitä kuitenkin ihmettelen, miksi Salomonin kengissä on kiinteät nastat. Jos kengät muuten kestävät, piikit voisi olla kiva jossain vaiheessa uusia. Mutta eiköhän Salomoneilla ainakin 2 - 3 vuotta pääse.

Juoksulenkin jälkeen kävi kyllä mielessä, että pitäisiköhän joskus kokeilla autossakin nastarenkaita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti