torstai 26. syyskuuta 2013

Veljekset

SOS:sta tilattu Osprey Exos 34 saapui eilen lähipostiin. Paketin haettuani päätin koepakata repun muutamaa pientä makuupussia ja nyssäkkää käyttäen. Vertailun vuoksi tungin samat romppeet myös aiemmin käyttämääni 33-litraiseen Taloniin, joka siis on kokonsa puolesta samaa kaliiberia. Muutenkin reput ovat paljolti kuin veljekset: ne on pääosin tehty samoista materiaaleista, taskujen lukumäärä ja sijoittelu ovat identtiset, painoluokka on sama jne. Vain rungon rakenteessa on eroa.

Isommat Exos-mallit vaikuttavat jotenkin litrakokoaan suuremmilta, ja siksi odotin, että myös Exos 34:n yllättäisi positiivisesti tilavuudellaan. No, ehkä pääosasto onkin kohtalaisen iso, mutta ei sen suurempi kuin Talonissakaan. Voi olla, että Exosin rinkkamainen ulkomuoto saa repun näyttämään tilavammalta kuin mitä se oikeasti on.

Litran ero reppujen nimelliskoossa selittyy ulkotaskujen mitoituksella. Exosin "kengurutasku" on hieman suurempi kuin Talonissa, mutta enemmän eroa löytyy sivutaskuista. Vajaan litran juomapullo mahtuu Talonin taskuun vain alaosastaan, ja varsinkin tyhjänä se tuppaa hivuttautumaan taskusta ylös. Exos nielaisee saman pullon korkkeineen, ja viereen jää vielä tilaa hansikkaille tai jopa pienelle sadetakille. Yläläpässä olevat taskut ovat jokseenkin samankokoiset. Jostain syystä 34-litraisessa Exosissa ei ole kengurutaskun alla samanlaista vetoketjutaskua kuin isommissa Exos-malleissa.

Ero pakattujen reppujen kannettavuudessa oli odotetun kaltainen. Exosissa olevaa kuormaa ei huomannut muuten kuin lisäpainona hartioissa. Talonista sen sijaan tuli täyteen pakattuna hankalan muotoinen, eikä sitä huolimattomasti pakattuna olisi voinut kantaa lainkaan.

Toisaalta jos reppua ei ole tarve pakata piripintaan, löysärakenteisen Talonin saa kiristettyä selkään Exosia tiukemmin. Tämä voi olla hyvä ominaisuus silloin, kun on tarkoitus lähteä juoksemaan, hiihtämään tai pyöräilemään. Kävellen tapahtuville päiväretkille Exos on mukavampi kaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti