lauantai 7. syyskuuta 2013

Lenkillä

Tämän vuoden Kuopio Maraton on takana. Taisi olla 11. kerta, kun itse osallistuin tapahtumaan. Kuten monesti aiemminkin, juoksin puolikkaan matkan vaimon kanssa.

Sää oli todella hieno: auringonpaistetta ja lämpöä +20 C. Moni oli uskaltautunut reitille jopa T-paidassa, mutta itse pukeuduin konservatiivisesti pitkähihaiseen juoksupaitaan. Se ei ole leikin asia, jos Kallavedeltä tuleva viima hyydyttää juoksijan matkan varrelle.

Säästä huolimatta - tai ehkä juuri siitä johtuen - tapahtuman järjestelyt eivät tällä kertaa osuneet ihan kohdalleen. Matkan varrella olevilla juomapisteillä oli jatkuvasti pulaa urheilujuomasta. Useimmiten juomaa joutui jonottamaan, mutta yhdellä rastilla se kerta kaikkiaan loppui kesken. Onneksi vettä sentään oli tarjolla riittävästi.

Ehkä juottoloiden logistiikkaa sotki sekin, että maratoonarit ja puolikkaan matkan juoksijat lähtivät tänä vuonna matkaan eri aikaan. Tästä huolimatta kyse on niin yksinkertaisesta asiasta, että sen hoitamiseksi ei tarvita oraakkelitason osaamista. Riittää, kun matkan varrella on juoksijamäärään nähden ylimitoitettu määrä juomaa, pöytiä ja henkilökuntaa. Eiksje?

Vielä maalissakin jokin meni pieleen, koska en missään vaiheessa saanut näppiini mitalia, joka kaikille osallistujille jaetaan. Mitali ei ole itselleni tärkeä - ja huomasinkin sen puuttuvan vasta kuullessani muiden puhuvan omistaan - mutta joku ensikertalainen olisi voinut pettyä enemmänkin.

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta tuntuu silti hyvältä, että perinne jatkuu. Joskus tekisi silti mieli osallistua johonkin toiseenkin juoksutapahtumaan, kenties jossain Kuopiota pohjoisempana.

4 kommenttia:

 1. Tossa vähän Kuopiota pohjoisempi:

  http://svalbardturn.no/index.php?id=525

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos vinkistä! :-) Olin blogatessani ehkä hiukan ahdasmielisesti miettinyt lähinnä Suomen Lapissa järjestettäviä tapahtumia, mutta juostaanhan sitä kilpaa pohjoisempanakin. Kun lukee Huippuvuorilla järjestettävästä tapahtumasta, ei voi välttyä ajattelemasta jääkarhuja, mutta hommahan on siellä hoidettu ihan rutiinilla: "På grunn av isbjørnfaren som gjelder i deler av løypetrasèen, er det bevæpnede isbjørnvakter postert rundt i løypa og på firehjulinger."

   Sulla on muuten aika kiva blogi!

   Poista
  2. Kiitos. Sitten on vielä Vaarojen maraton. En tiedä oletko käynyt, mutta se on sellainen perus ulkoilijan rääkki ja vielä hitusen Kuopion pohjoispuolella.. :)

   Poista
  3. En ole juossut Vaarojen maratonia, mutta Kolin maastot muuten ovat kyllä muuten ~tuttuja (asuin joskus siinä aika lähellä). Taitaa olla Suomen oloissa melko ainutlaatuinen tapahtuma! Maastojuoksua pitäisikin harjoitella enemmän, koska kun on ikänsä juossut asfaltilla, kivet ja juurakot tuottavat äkkiseltään vähän ongelmia... :-I

   Poista