sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kotoinen joulu

Vuosi 2012 alkaa olla ehtoopuolella. Jäljellä on enää jouluun ja uuteenvuoteen liittyvät vapaapäivät, jotka tällä näkymin vietetään kotosalla. Olemme monena vuotena viimeistään välipäivinä ajelleet Lappiin, mutta nyt en ole onnistunut löytämään meille kohtuuhintaista majoitusta. Etenkin hotellien hintataso on tähän aikaan vuodesta korkea, mikä hillitsee intoa lähteä pitkälle ajomatkalle.

Hotelleihin tuntuu silti riittävän väkeä, koska monet niistä ovat ainakin online-varaussivustojen mukaan täynnä. Suuri osa vieraista lienee ulkomaalaisia, joilla riittää maksukykyä suomalaisia enemmän. Tämä osaltaan pitänee hintatasoa yllä ja heikentää paikallisten mahdollisuutta varata samoja lomia.

No, ehkäpä tarjolle tulee vielä äkkilähtöjä tai muita erikoistarjouksia. Ja vaikka ei tulisikaan, tänä jouluna hiihtäminen näyttäisi onnistuvan Kuopiossakin. En ole toistaiseksi uskaltautunut lähiladuille, mutta jos joulunpyhien jälkeen sataa luvatusti lunta, olosuhteet lienevät kelvolliset ainakin luisteluhiihtoa ajatellen.

Kylmään on jo sen verran tottunut, ettei pakkanen isommin haittaa juostessakaan. Olen yleensä pitänyt pakkasrajana -20 C:tä, mutta sekin on lähinnä psykologinen raja. Hankalinta talvijuoksemisessa on se, että vaatteiden pukeminen, riisuminen ja kuivaaminen on työläämpää kuin kesällä. Lisäksi varsinkin kasvojen suojaamiseen täytyy kiinnittää enemmän huomiota. Riittävän paksu kypärämyssy varsinaisen juoksupäähineen alla on hyvä varuste, eikä villashortseistakaan ole kovimmilla pakkasilla haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti