lauantai 1. lokakuuta 2011

Fetissejä

Luin jostain jutun siitä, miten hassuja fetissejä ihmisillä voi olla. Joillakin naisilla esimerkiksi on pakonomainen tarve hankkia komerot täyteen kenkiä... Siis kenkiä, voitteko kuvitella! Sitten kaapeissa on kymmeniä kenkäpareja, joita useimpia hädin tuskin koskaan käytetään. Tosi outoa sellainen.

Minäpä ostin tänään uuden rinkan! Tai oikeastaan kutsun sitä repuksi, sillä vaimoni on kieltänyt minua ostamasta uusia rinkkoja, koska meillä muka on niitä jo tarpeeksi. Lielahden Sportia-Pekan (Tampereella) alennusmyynnistä mukaan tarttui Osprey Exos 46, joka on kevyt (1 kg) kantolaite lähinnä päiväretkiä ja parin yön kesäretkiä varten.

Kovin ihmeitä ei 46-litraiseen säkkiin mahdu, mutta asiaa tarkemmin tutkimatta arvioisin Exosin syövän ainakin Voimaliskon, Haglöfs Goga 1S:n ja Thermarest ProLite Smallin. Kaikki yhteensä vain hiukan yli 3 kg! Lisäksi vähän ruokaa, vaatetta, keitin ja maltillisesti muita varusteita. Helposti alle kymmenen kilon paketti, sanoisin.

Exos pääsee hyvään kotiin ja olen varma, että se tulee viihtymään tulevilla retkillämme! Niitä odotellessa Exosille komerossa pitävät seuraa sen uudet kaverit Halti Zero 3, Halti Zero 30, Deuter Futura Vario Pro 38, Haglöfs Matrix 60, Haglöfs OXO 65, Fjällräven Råstu 65, Fjällräven Kajka 85, Haglöfs OXO 70, Haglöfs OXO 70 Q ja Osprey Kestrel 68. Ja varmaan muutama muukin, jonka olen jo unohtanut...

Exosia hiplatessani sain hyvän vireen päälle, joten ostin samalla myös Esbitin spriipaloja käyttävän todella kevyen polttimen sekä Gerberin miniveitsen. Lisäksi hankin Thermarest ProLite Smallista paksumman (3.8 cm vs. 2.5 cm) version, jonka löysin erinomaisen laajan retkeilytuotevalikoiman omaavasta Kalevan Prismasta. Paksummalla alustalla en niinkään tavoittele lämpimyyttä - se on helppo saavuttaa ylimääräistä solumuovia käyttäenkin - vaan pehmeyttä, koska kova nukkuma-alusta saattaa olla yksi syy tämänhetkisiin niskakipuihini.

Voi olla, etten enää tänä syksynä ehdi kokeilla Exosia yöretkillä, mutta jääpähän sitten testattavaa ensi kesällekin. Tosin onhan koululaisillakin vielä lokakuussa syyslomansa, ehkä samassa yhteydessä voisi itsekin huilata pari päivää.

2 kommenttia:

  1. Liikaa rinkkoja, ei kai? Täytyyhän vaimonkin sen verta ymmärtää, että ei se ole mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Arvelisin, että vaimo on lähestymässä asian oivaltamisvaihetta... Toisaalta hän on kiusallisen oikeassa siinä, että vaatehuoneemme muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän retkeilytarvikekioskia.

    VastaaPoista