lauantai 30. maaliskuuta 2024

Elämäntaparemontti

Minua on pian 55-vuotiaaksi mieheksi siunattu melko terveellä elämällä. Suurimmatkin murheeni ovat olleet varsin vähäisiä ja aiheuttaneet vuosien myötä lähinnä lyhytaikaista epämukavuutta.

Pari viikkoa sitten vasemman jalkani pohkeeseen kuitenkin ilmestyi outo patti. Ihan mitättömästä patista ei ollut kyse, sillä se oli liki pienen appelsiinin kokoinen.

Pohje ei tuntunut kipeältä, joten en aluksi vaivannut asialla päätäni, koska ajattelin patin katoavan itsestään. Mutta sitten jalkateräkin alkoi turvota, ja muutaman päivän jälkeen jalka näytti ihan hobitin jalalta (ilman karvoja). Päätin lähteä lääkärin pakeille.

Tohtori tutki raajaani muun muassa mittanauhaa käyttäen ja tuumasi sitten, että kyseessä saattaa olla laskimotukos.

Laskimotukos, siis veritulppa! Miten minulla voi olla veritulppa? Olen mielestäni elänyt terveellistä elämää; eihän tällaisen pitäisi olla mahdollista.

Jalassa oleva tukos ei muuten olisi iso asia, mutta riskinä on, että se lähtee liikkeelle, kuten muistelen Eppu Normaalin jossain laulussa sanailevan:

Kas tukos menee ensin keuhkoon ja sieltä aivoihin,
ja sieltä käsin vaikuttaa se kaikkiin raajoihin.

Ostettuamme viime vuonna retkeilyauton jouduin kustannussyistä luopumaan monista minulle rakkaista asioista, joista yksi oli viinan juonti. Sitä ei kai yleisesti ottaen pidetä terveellisenä harrastuksena, mutta eikö alkoholi liuottimena kuitenkin hajota veressä olevia tulppia? 

Hankinnan myötä tein päätöksen, että nautin alkoholia vain, jos joku tarjoaa, mutta en osta sitä itse. Näin säästäisin pitkän pennin, tosin aika kuivaahan tuo on sitten ollut.

Mutta oliko päätös hätiköity? Onko minulla nyt sen vuoksi veritulppa jalassa? Olenko pihiyttäni tuhonnut terveyteni priorisoimalla vääriä asioita?

Selvää ainakin oli, että minun täytyi nyt tehdä elämäntaparemontti. Hölkkäsin ensi töikseni pitkäripaiseen toivoen löytäväni sieltä jotain, jonka tehoaisi jalassani olevaan pattiin.

Edellisestä vierailusta oli jonkin verran aikaa, joten myyjä taisi lähestyä minua uusi asiakassuhde mielessään. 

  • Hei, voinko auttaa? Etsittekö jotain tiettyä tuotetta?
  • En varsinaisesti, tai ehkä jotain edullista viiniä.
  • Edulliset viinimmekin ovat hyviä, mutta hiukan kalliimmat ovat yleensä vielä laadukkaampia. Onko mielessä joku erityinen käyttötilanne, juhla kenties?
  • Tukkeuman hoitoonhan minä sitä ajattelin.
  • Anteeksi mihin?
  • Veritulppaan. Anna nyt joku pullo.
Aika näyttää, onko tuotteesta apua. Jos tämän blogin päivitystahti merkittävästi laantuu, eikä uusia juttuja näy sanotaan nyt vaikka kymmeneen vuoteen, näin ei ole tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti