perjantai 6. elokuuta 2021

Rantaelämää

Edellisen illan myöhäinen majoittuminen johti siihen, että myös aamutoimet venyivät tavallista pidemmiksi.  Kiire ei onneksi ollut, sillä pikemminkin meillä oli tarve odottaa, että Kainuuseen ja Koillismaalle povatut myrskyt ehtisivät lipua edestämme pois.  Siihen suuntaan matkamme joka tapauksessa jatkuisi.

Hidastelun hengessä päätimme päivän aikana edetä vain Kuhmoon asti.  Yhä helteisempi sää voisi suosia esimerkiksi Harakkasaareen suuntautuvaa pienretkeä.  Niinpä hakeuduimme Kalevala-hotellin lähettyville, ja huoneen varattuamme kirmasimme reput selässä kohti saarta erottavaa salmea.

 

Laiskankangas lienee matalan veden aikaan kuljettavissa vaikka lenkkikengissä, mutta nyt vesitilanne edellytti kahlaamista, mikä oli virkistävää.  Ajan saatossa moni muukin oli kahlannut, minkä saattoi päätellä saaressa menevästä polusta.


Pienestä koostaan huolimatta Harakkasaaresta löytyy useita uimarantoja, joista yhden valtasimme omaan käyttöömme.  Olosuhteet huomioiden muuta väkeä oli yllättävän vähän, vain muutamia ihmisiä siellä täällä.

Saaren itäpuolella on pitkähkö hiekkaranta, jonka yhteydessä olevia rakenteita on hiljattain uusittu.  Tulia kukaan tuskin helteellä tekee, mutta tasainen alusta suosii myös kopterin lennättämistä, mikäli sellainen sattuu olemaan mukana, ja kelläpä nyt ei olisi.

Jos kulkeminen ei olisi niin tärkeää kuin se on, voisi ehkä joskus pysähtyä rannalle makoilemaan.  Mutta nyt ei voi, koska on mentävä, jonnekin.


Harakkasaaressa vierähti kaikkiaan kolmisen tuntia, vaikka mitään erityistä ohjelmaa ei ollutkaan.  Saari taitaa nykyään olla osa Ystävyyden puistoa, mikä on hiukan hassua, koska muut puiston osat ovat pikemminkin erämaisia.  Keräisin mieluusti koko puistosarjan, ellei liikkumista Ulvinsalossa olisi rajoitettu.

Puolangan kunnassa vaalitaan lämminhenkistä pessimismiä, mikä ilmenee esimerkiksi taajamaan johtavien teiden varrella olevina kyltteinä: "Seuraavana Puolanka - Vielä ehdit kääntyä pois" tai "Oletko eksynyt? Seuraavana Puolanka".
 
Mielestäni Ulvinsalokin tarvitsisi muutaman sloganin, joita voisi ripotella polun varrelle.  Ehdotan seuraavaa: "Seuraavana Ulvinsalon ystävyyden puisto - painuthan vittuun täältä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti