keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Viimeinkin kartalla

Olen aika ajoin miettinyt, että tätä blogia pitäisi jotenkin uudistaa. En vain tiedä, miten sen tekisin. Aiempiin kokemuksiini pohjautuen tehtävä ei vaikuta kovin yksinkertaiselta.

Mitä ulkoasuun tulee, teeman vaihtaminen olisi helppoa. Ongelmana vain on, että se vaikuttaa myös tekstin, kuvien ja muiden komponenttien välisiin suhteisiin, eikä ainakaan positiivisella tavalla. Säätämistä siis riittäisi, ja mielekäs lopputulos saattaisi olla suuren vaivan takana.

Sisällön puolesta tehtävä olisi helpompi, koska omaan blogiinsa voi tietysti kirjoittaa mitä vain. Toisaalta tarkoitukseni on yhä rajata aiheet niin, että ne edes jotenkin liippaavat omaa elämääni ja harrastuksiani.

Lisäsin nyt tuohon sivun vasempaan reunaan komponentin, joka listaa blogin luetuimmat tekstit koko ajalta. Jos sen sisältöön on uskominen, minun ehkä kannattaisi soiden ja metsien sijaan kierrellä enemmän autokaupoissa.

Toinen uutuus on otsikkopalkin alta löytyvä karttasivu, johon olen merkinnyt paikat, joihin tämän blogin kuvat ja kirjoitukset liittyvät.

Kartan laatiminen oli melko työlästä. Ensimmäisenä päivänä käytin tehtävään aikaa 12 tuntia, minkä jälkeen silmäni harottivat ja minua oksetti.

Kaikkiaan hommaan meni päiväkausia, ja välillä epäilin koko homman mielekkyyttä. Tästä eteenpäin kartan ylläpitäminen on onneksi helpompaa.

Mitä hyötyä kartasta sitten on? Itselleni ei paljoakaan. Tai ehkä halutessani löydän sen kautta jonkun vanhan jutun tai kuvan, mutta Google-haku toimii yleensä yhtä hyvin.

Entäpä hyöty blogin lukijoille? Toisten puolesta on vaikea arvailla, mutta toivottavasti kartasta ainakin saa ideoita omien retkien suunnitteluun, esimerkiksi sopivien lähtöpaikkojen osalta.


Juuri tällä hetkellä minua kuitenkin pännii se, että en tajunnut hakea Business Finlandilta korona-avustusta. Blogini olisi ehdottomasti tarvinnut tukea retkeilyauton hankkimista varten.

2 kommenttia:

  1. Karttasivu on hieno uudistus. Voin kuvitella, että ei ole ollut helppo tehtävä, mutta lopputulos palkitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teknisesti homma on yksinkertainen, mutta kun täytyi kahlata läpi kaikki vuosien myötä kirjoitetut jutut, niin järkihän siinä meinasi lähteä (sääliksi käy lukijoitakin). Eikä jokaista reissuakaan muista enää ihan pilkulleen.

      Poista