lauantai 4. toukokuuta 2013

Amerikan tyyliin

Käydessäni muutama viikko sitten Lidlissä ruokaostoksilla mukaan tarttui jotain sellaista, jota en ollut aiemmin ostanut, nimittäin maapähkinävoita. Kyseessähän on varsinkin Yhdysvalloissa suosittu tuote, jota käytetään paitsi levitteenä leivän päällä myös muussa ruoanvalmistuksessa. Lidlistä ostamani 93% pähkinöitä sisältävä voi ei tosin kelpaisi amerikkalaisille, koska Wikipedian mukaan maapähkinävoin täytyy Yhdysvalloissa sisältää 95% maapähkinää. Mutta hyvää se on silti. Suorastaan pelottavan hyvää, varsinkin liukuvoiteena pekonisämpylöiden välissä.

Näin kesäkauden lähestyessä aloinkin miettiä, mahtaisiko maapähkinävoi soveltua retkikäyttöön. Tuotehan sisältää runsaasti energiaa (658 kcal/100 g, rasvaa 59%) ja säilyy ilmeisen hyvin, koska purnukkaa ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Äkkiseltään tuntuisi, että sillä voisi - ainakin vaihtelun vuoksi - korvata juuston ja metwurstin, jota yleensä tulee leivän päälle aseteltua.

Maapähkinävoita myydään isoissa lasipurkeissa, joten tavara pitäisi rinkkaa varten pakata pienempään muovirasiaan. Voi on melko kiinteän oloista, joten se tuskin muuttuu nestemäiseksi heti ensimmäisenä hellepäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti