sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tilastokatsaus

Menneellä viikolla tuli täyteen ensimmäinen vuosi Suunto Ambitin kanssa. Olen käyttänyt Ambitia sekä juoksu- että hiihtolenkeillä ja aina suorituksen jälkeen siirtänyt tiedot Suunnon Movescount-palveluun. Tämä rutiini onkin tehty helpoksi, sillä tiedot synkronoidaan automaattisesti, kun kello liitetään tietokoneeseen kiinni.Tutkailinpa aikani kuluksi, mitä Movescountiin on vuoden aikana tallentunut. Palvelu näyttää, että juoksulenkkejä on kertynyt 167 kpl (167 tuntia, 1638 km) ja hiihtolenkkejä 68 kpl (121 tuntia, 1284 km). Nämä tiedot lienevät aika lähellä totuutta, koska Ambitin GPS-vastaanotin on toiminut luotettavan oloisesti. Vain kerran muistan sen tehneen virheellisen paikkamittauksen niin, että kokonaismatkan laskenta meni pieleen.

Mitattu energiankulutus (74139 + 37966 = 112105 kcal) sen sijaan on epätarkka, koska en ole käyttänyt sykevyötä aivan kaikilla hiihtolenkeillä. Kun huomioidaan, että elopainoni on jo vuosikausia ollut samoissa lukemissa, on selvää, että jos lopettaisin liikkumisen, minulle kävisi hyvin nopeasti samoin kuin monelle entiselle jääkiekkoilijalle. Toisaalta tämä osoittaa myös sen, kuinka vaikeaa voi olla pudottaa painoa pelkästään liikuntaa lisäämällä.

Pakkasten ansiosta hiihtokausi jatkunee vielä tovin, toivottavasti Lapin hangillakin. Taitaa kuitenkin olla niin, että tänä keväänä täytyy hiihdon kanssa olla hiukan varovainen. Minulla nimittäin oli muutama päivä sitten huonoa tuuria: kotona työtuoli karkasi alta, ja otin kaatuessani lattiasta tukea ennestäänkin rikkinäisellä kädellä. Se ei tuntunut hyvältä, ja pelkäänpä, että ranteen kunto on nyt taantunut leikkausta edeltäneeseen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti