lauantai 10. marraskuuta 2012

Maa on niin kaunis

Eipä tullut tänä vuonna käytyä Helsingissä hiihtomessuilla (SkiExpo 2012). Asia oli kyllä mielessä, mutta heti sairausloman jälkeen hiihtämiseen liittyvät jutut eivät tuntuneet ajankohtaisilta. Toisaalta tapahtuma toistuu vuodesta toiseen pääosin samanlaisena, joten messuille ehtinee ensi vuonnakin.

Nyt kun Kuopioonkin on satanut lunta, hiihtojalkaa on alkanut pikkuhiljaa vipattaa. Keski-Suomeen satava lumi sulanee vielä muutaman kerran, mutta Lappi näyttäisi saaneen pysyvän lumipeitteen. Saariselällä latuja on jo kymmeniä kilometrejä, ja esimerkiksi Laanilan kautta Kiilopäälle menevän reitin sanotaan olevan kunnossa. Ylläksellä latuja taitaa olla vieläkin enemmän, mm. Kukastunturin kupeessa kulkeva latu on pohjattu. Hassua ajatella, että vielä kolmisen viikkoa sitten tallustimme samaa reittiä jalkapatikassa!

Olen viime vuosina hankkinut aika paljon hiihtovarusteita, joten tulevana talvena suurempia ostoksia tuskin tarvitsee tehdä. Perinteisen tyylin sukset tosin ovat hiukan huonossa kunnossa, mutta todennäköisesti hiihdän ensi talvenakin enemmän luistelusuksilla. Hiihtokunto epäillyttää hieman, koska olen syksyn aikana harjoitellut lähinnä juoksemalla, mutta kaipa homma lähtee vetämään entiseen tapaan. Ja jos jalat eivät kanna, sitten hiihdetään pelkillä keuhkoilla!

Poikkesin tänään ensimmäisen kerran Matkuksen uudessa kauppakeskuksessa tarkoituksenani silmäillä siellä olevat liikkeet läpi. Olin jo aiemmin pikaisesti pyörähtänyt Partioaitassa, mutta kauppakeskuksen toinen kerros oli vielä kokonaan näkemättä.

Täytyy sanoa, että ei Matkuksesta kovin montaa itseäni kiinnostavaa kauppaa löytynyt. Partioaitan lisäksi lähinnä Budget Sport ja Stadium ovat sellaisia liikkeitä, joissa voisin kuvitella asioivani uudestaankin. Kauppakeskuksen II-kerroksessa oli sen sijaan aika paljon vaateliikkeitä, joiden kohderyhmään en selvästikään kuulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti